Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Шановна легкоатлетична громадо України, шановні вболівальники Королеви Спорту та представники мас-медіа.

Ми, переможець Кубка світу-2014 і рекордсмен України зі спортивної ходьби на 20 км Руслан Дмитренко та мій особистий тренер Денис Тобіас, звертаємося до Вас з офіційним зверненням, котре може і навіть повинне бути оприлюднене для уникнення будь-яких подальших пліток та непорозумінь.

В четвер, 26 квітня 2018 року, за тиждень до вильоту на командний чемпіонат світу зі спортивної ходьби до Тайцану, ми отримали повідомлення від ВАДА, у якому йдеться про підозру у порушенні антидопінгових правил. На даний момент нам лише відомо, що підозра базується на невідповідності даних, що протягом років фіксувалися у паспорті крові Руслана Дмитренка.

Для нас обох це повідомлення стало справжнім шоком. Дуже боляче отримувати подібні листи, коли ти впродовж багатьох років чесно готуєшся до всіх змагань, віддаєш левову частину свого життя тренуванням і спорту.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Підозра – ще не є звинуваченням і кінцевим вироком. Тим не менш, ми прийняли принципове рішення відмовитися від участі у командному чемпіонаті світу зі спортивної ходьби. Насамперед, ми не маємо жодного права, і, більш того, не хочемо підвести національну збірну. По –друге, немає жодного сенсу стартувати в стані такого психологічного стресу. По-третє, розуміючи всю серйозність ситуації, ми мусимо діяти невідкладно.

Вже наступного тижня ми робитимемо запит на пакет документів і розбиратися, з чим саме пов’язані підозри. Доки у нас не буде повної інформації, складно робити бодай якісь висновки чи припущення. Найближчі дні, тижні, а можливо і місяці будуть для нас дуже непростими. Ми повинні зібрати максимум інформації, аби зрозуміти де, коли і за яких обставин система нашої підготовки могла дати збій. У цей час ми будемо проводити консультації з вітчизняними та закордонними експертами і спеціалістами в області гематології та метаболізму, опираючись не на загальні дані, а на індивідуальні особливості організму. Це кропітка робота, під час якої ми не зможемо і не будемо давати жодних коментарів, аби зайвий раз не збурювати хвилю здогадок і необґрунтованих тверджень. Одразу, як ми отримаємо ясність з нашого питання, ми обов’язково оприлюднимо всі деталі й поспілкуємося з кожним з Вас.

Сьогодні ж ми вважаємо своїм обов’язком звернутися до українців з чітким поясненням, чому нас не буде на командному чемпіонаті світу зі спортивної ходьби. Душею і серцем ми будемо разом з атлетами на трасі чемпіонату, вболіваючи за всіх і кожного.

Ми дуже вдячні всім близьким людям, уболівальникам і представникам ЗМІ, які підтримують нас упродовж багатьох років. Вірити нам не чи ні й надалі у цій скрутній ситуації – особиста справа кожного. Але ми щиро сподіваємося, що в час, коли Ваша підтримка для нас є необхідною і відчутною як ніколи, Ви не зневіритися у нашій чистоті та чесності.

І найголовніше, – бажаємо всій нашій команді успішно виступити на командному чемпіонаті світу зі спортивної ходьби і повернутися з Тайцана з нагородами!
Руслан Дмитренко та Денис Тобіас.