Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Вже за кілька днів буде даний старт Чемпіонату світу з напівмарафону 2018 в іспанській Валенсії – на одній з найшвидших трас світу! Ми вже знайомили наших читачів з особливостями, лідерами та цікавими фактами чемпіонату світу, і саме час познайомитись з нашими представниками, дебютантами ЧС, Софією та Романом, та дізнатись як у них справи перед стартом.

Софія Яремчук, 24 роки. Чемпіонка України-2017. Особистий рекорд 1:13:14 (2017) 

Як у тебе проходила підготовка? Підготовка вийшла якіснішою в порівнянні, скажімо, з циклом підготовки до ЧУ?

Підготовка в мене проходила в Туреччині (Анталія) з 25 січня по 1 березня, я дуже задоволена зборами. Був зроблений великий об’єм робіт, погодні умови для тренувань були ідеальними. Так співпало, що на збір ми поїхали з ходаками, з бігунів були лише Дмитро Лашин, Роман Романенко, Ігор Олефіренко, Ольга Котовська та Вікторія Хапіліна – дуже сильна група. Кроси бігала з дівчатами, але всі роботи доводилось робила самостійно – особливості підготовки.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Хочу подякувати Сергію Івановичу Романчуку, який запропонував мені поїхати на збір, а також старшому тренеру з спортивної ходьби Денису Юрійовичу Тобіасу, за те, що гарно організував збори і постійно допомагав бігунам на стадіоні.

Який у тебе стан зараз, готова бігти по особистому? Яке завдання на ЧС?

Зараз своїм станом і проробленою роботою я дуже задоволена, звичайно хочеться бігти на чемпіонаті світу по особистому! Буду дуже старатися, траса в Валенсії ідеальна, тому вже не можу дочекатися дня старту, стримую емоції до стартової лінії!


Роман Романенко, 30 років.  Чемпіон України 2017. Особистий рекорд 1:03:22 (2015)

Розкажи про свою підготовку, які нововведення мали місце в цьому циклі тренувань?

З початку січня і до березня місяця був на зборах, спочатку на Кіпрі, а потім в  Туреччині. Найбільший плюс цього циклу підготовки – це поява сильного напарника. Я вже близько року як тренуюсь у Олександра Кузіна, тож тепер бігаю з Дмитром Лашиним. Єдиний мінус – мав проблему ці спиною та задніми поверхнями стегна, довелось робити тиждень розвантаження. Тож зборами задоволений, але по поверненню додому засипало снігом, довелося вносити зміни в підготовку.

Як тобі робота з новим тренером?

Безсумнівно, тренування під керівництвом Олександра дещо відрізняються від мого досвіду. Найголовніше, що я можу відмітити, це плавність у нарощуванні об’ємів та інтенсивності. Тренер поступово готує організм до ударних робіт, а під старт робить розвантаження, такий режим однозначно краще для мого організму.

Твої очікування від чемпіонату світу?

Готовність у мене висока, чи зможу зазіхнути на свій особистий сказати складно, але точно у планах є вибігати з 1:04:00. Нюанс цього старту в тому, що зараз три тижні тренування були за мінусової температури, а у Валенсії буде плюс, подивимось як піде біг.


Збірна під керівництвом головного тренера з витривалості Сергія Романчука успішно дісталась Валенсії та цілком сконцентрована на суботньому старті! Жорстка Атлетика уважно слідкує та відчайдушно вболіває за виступ наших співвітчизників! Новини та аналітику по чемпіонату світу шукайте в наших майбутніх повідомленнях – не пропустіть найцікавіше!