Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Олексій Касьянов з мажорної ноти розпочав змагальний сезон на міжнародному турнірі у французькому Об’єрі, де здобув перемогу з результатом 6016 очок, ставши єдиним з учасників, хто за підсумками семиборства перевершив позначку в 6000 очок.

Причому найближчий переслідувач німець Тім Новак набрав на 110 балів менше за українця.

По видах Касьянов показав такі результати (в дужках наведені особисті рекорди Олексій та роки встановлення):

60 м – 6.92 (6,83, 2012);

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

стрибки у довжину – 7.45 (7,85, 2014);

штовхання ядра – 13.78 (15.41, 2014);

стрибки у висоту – 2.02 (2.08 2014);

60 м з/б – 7.80 PB;

стрибки з жердиною – 4.66 (4,90, 2016);

1000 м – 2.46.22 (2.39.44, 2014).

При цьому, результат на дистанції 60 метрів з бар’єрами став найкращим у кар’єрі українця. До цього його особистим рекордом були 7,85, показані ще у 2013 році в Сумах.

Як повідомляє французьке видання stadion-actu, це найкращий виступ сезону у світі на сьогоднішні. Офіційні ж топ-листи наразі ще не оновлені.

Жорстка Атлеткиа, звісно, вийшла на зв’язок з Олексієм та дізналася про все найцікавіше.

Олексію, вітаємо з перемогою! І найперше, що цікавить, це твій особистий рекорд на бар’єрах. Ти спеціально готувався до цього, можливо, вніс зміни в підготовку?

Дуже дякую! Насправді вся підготовка була побудована як зазвичай. Цікаво, що на тренуваннях бар’єри взагалі не виходили, і я дуже нервував через це. Оскільки тренуватись розпочав лише в листопаді, то зробив всього два тренування з колодками та бар’єрами, і не зовсім був задоволений. Але вже на розминці перед змаганнями відчув тіло, керував кожним рухом, і в результаті дуже вдало провів забіг.

Чи вірно я розумію, що основним стартом для тебе буде чемпіонат світу в Бірмінгемі, і звідси друге запитання, як вважаєш, суми в 6016 очок вистачить для відбору?

Так, основним стартом буде ЧС. А щодо відбору, на 90% переконаний що цієї суми вистачить, більше того можу пройти і по літньому результату. Тому я почуваюсь впевнено щодо даного питання.

Питання по ще одному критерію відбору, а саме 1-2 місце на ЧУ, чи плануєш стартувати?

Ще думаю чи виступати в Сумах. Але багатоборство вже точно не робитиму, інакше можна буде забути про Бірмінгем. Справа в тому, що буквально за день до відльоту травмував лікоть на вправах зі штангою, навіть були побоювання чи зможу вийти на старт, але все склалось добре, тож хотілось використати цей час на тренувальний процес і лікування. Авжеж, якщо буде необхідність виступити, то певно зроблю окремі види в Сумах.

А як в цілому проходить підготовка? Виїжджав на збори і чи плануєш ще збори до ЧС?

В цілому все нормально, якщо не брати до уваги неприємність з ліктем. Спочатку були в Португалії, потім в Сумах, а весь інший час готувались в Броварах. До ЧС певно вже лишимось в Броварах, у Ані вже такий термін, що краще лишатися вдома і спокійно готуватись.

Нагадаємо, що ІААФ встановила наступні критерії для потрапляння на ЧС в Бірмінгемі.

На світову першість будуть запрошені 12 багатоборців:

  • переможець Combined Events Challenge 2017 року;
  • п’ять найкращих спортсменів на повітрі 2017 року (станом на 31 грудня 2017 року), при цьому одну країну може представляти максимум один спортсмен;
  • п’ять найкращих спортсменів 2018 року (станом на 12 лютого 2018 року);
  • один спортсмен  може бути запрошений на розсуд IAAF.

Загалом, одну країну не може представляти більше 2-х атлетів.