Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Ірландка Фіоннуала Маккормак в 2012 році стала першою жінкою в історії, якій вдалось захистити своє європейське чемпіонство в кросі, і ось в 2017 вона знову дарує надію Ірландії на медаль, тож всі острів’яни затамувавши подих, чекають на 15-й за ліком виступ Фіоннуали на європейському чемпіонаті з кросу!

Дворазова чемпіонка Європи з кросу поступово набирає обертів на локальних стартах, щоб позмагатися за повернення титулу, який вона вигравала в 2011 та 2012 роках. Попередні роки вона була дуже близькою до третього титулу, але в 2015 та 2016, коли вона фінішувала відповідно 4-ю та 5-ю.

Безсумнівно, за високими результатами та перемогами стоїть кропітка робота, планування та тренування на межі людських можливостей. В кожного спортсмена є власні підходи або звички до того чи іншого рутинного заняття, тож сьогодні ми проллємо світло на один з найголовніших аспектів в житті дворазової переможниці ЧЄ з кросу – харчування.

Ви постійно готуєте їжу, або ж куховарите, скажімо, в неділю на цілий тиждень?

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Я недостатньо організована, щоб навіть спланувати залишок дня, тож я постійно готую їжу.

Мені подобається приготування їжі, я дійсно насолоджуюся цим завданням, і розцінюю його як  можливість “відключитися”. В змагальний період я можу знати лише, що саме я буду їсти за один-два дні до старту, але я завжди готую і одразу їм!

Скільки разів на день ви приймаєте їжу?

Я люблю і переконана, що краще часто їсти в невеликій кількості, аніж традиційні три великі страви. Для бігуна важливо їсти часто та небагато, це дозволяє зберегти м’язи і спалювати жир.

Як часто ви тренуєтесь? Чи відрізняється ваш раціон від раціону звичайної людини?

Я тренуюсь практично кожен день. Зазвичай це дві-три тренувальні сесії на день. Мені потрібно набагато більше енергії, ніж звичайній людині, тому їм багато і все що потрапить під руку.

Дні тренувань та дні відпочинку, чи різниться раціон?

Коли я готуюсь до марафону, я постійно маю пам’ятати про необхідність їсти, щоб підтримувати себе. У вихідні ж я намагаюсь їсти якомога більше, щоб підготувати себе до наступних важких тренувань.

Як ви ставитесь до солодкого, дозволяєте собі шоколад в дні відпочинку?

Я не з тих людей які одурюють самі себе і ставлять обмеження! Я люблю солодке, особливо фруктові торти, шоколад та варення!

Скільки ви п’єте води, і які харчові добавки приймаєте?

Чесно зізнатись, я не п’ю достатньо води, але я знаю, наскільки це важливо, тому працюю над собою, але чомусь важко вписати рекомендований об’єм в свій день. Чомусь мені здається, що я не одна така на планеті з цією проблемою.

Щодня я приймаю комплексні вітаміни. Після жорстких тренувань я використовую відновлювальні напої, такі як RecoveryAce Endurance. Під час змагань використовую вуглеводні напої та електроліти, але в тренуваннях практично їх не використовую!

За матеріалами зелених сайтів www.the42.ie та www.independent.ie

Основне фото: JASPER JACOBS/AFP/Getty Images