Напружені спринти на KievOpen-2017 та заключному етапі Кубка Світу

Організатори KievOpen дійсно підготували цікаву спринтерську дистанцію, де майже кожен перегон був викликом!

Перші фінішери повертались до арени приблизно з такими словами “Ну дивіться, там багато проходів та підпірних стін, я стільки зайвого набігав!” А найшвидше серед чоловічої еліти сьогодні впорався з дистанцією Марчук Олександр, випередивши Глібова Руслана на 45 сек, а третій  – Ласкаржевський Владислав з відставанням у 48 сек від лідера. Як зізнався Руслан, сьогодні декілька разів помилявся, але лишився дуже задоволений місцевістю. Ласкаржевський Владислав також поділився враженнями після фінішу

Дуже цікаво. Ось зараз сидів, розбирав – десь три варіанти вибрав неоптимальні. В принципі, у мене не було таких помилок, що я прибіг не з того боку.

Швидко обирав шляхи чи доводилось витрачати на це час?

Та ні, намагався робити це швидко.

Виходило розібрати зазделегідь, чи лише наступний перегон?

Кожен перегон був складний, тож єдине що вибрав зазделегідь на 12-ий.

У жінок перемогу на спринтерській дистанції святкувала Олена Федорова, з відставанням у 38сек друга сьогодні Катя Дзема і програвши майже 2 хв, третій результат показала Федосеєва Ганна. Катя зазначила, що пройшла дистанцію майже чисто, хоча деякі варіанти треба ще переміряти – перевірити. Несподобалось, що бігали по фінішній арені, але дистанція в цілому сподобалась – було над чим подумати.

Переможниця першого дня Калініченко Ганна сьогодні помінялася місцями з Оленою і показала сьомий результат.

У підсумку, за результатами двох дистанцій чемпіонами KievOpen-2017 стали Глібов Руслан та Дзема Катерина, другу сходинку зайняли Марчук Олександр та Федорова Олена, а на третій розташувалась чудова сім’я орієнтувальників Ласкаржевський Владислав та Калініченко Ганна.

У цей час щось неймовірне вібдувалось у Швейцарії на заключному етапі Кубку Світу. Було дискваліфіковано 2! естафетні команди-лідери: перші команди Швеції та Швейцарії. Та недивлячись на це, Швеція та Швейцарія посіли міcце у першій трійці – друга команда Швеції виборола золото, випередивши норвежзьку команду на 9 сек, а третіми стала друга команда Швейцарії. Незважаючи на цей інцидент, перша та друга позиція у загальному естафетному заліку лишилась без змін: шведи перші, швейцарці другі, а ось на третю позицію підійнялась команда Норвегії.