Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

2 неймовірно напружених дні, 7 видів програми та 30 справжніх дівчат-воїнів, серед яких була і наша  надзвичайна Аліна Шух. Для Аліни це був лише перший дорослий Чемпіонат світу, перший старт без присутності тренера на стадіоні і вже четверте  багатоборство в сезоні. До цього були старті в Гьотцісі, Таллінні та Гроссето (де Аліна стала чемпіонкою Європи серед юніорів).

Тут же Аліна потрапила в компанію суперсерйозних і супердосвдічених багатоборок. І наша 18-річна спортсменка вкотре продемонструвала високий рівень і підтвердила усю серйозність своїх планів на майбутнє.

6075 очок та 14 місце світової першості – такий результат дебютного чемпіонату Аліни. Нагадаємо, що особистий рекорд вона встановила в Гроссето, де перемогла з цифрами 6381 очок.

Вдало розпочавши змагання з особистого в бар’єрах, на 200-метівці та довжині склалося не так успішно. А от в метанні списа Аліна показала 3-й результат серед усіх багатоборок і одразу ж значно піднялася в рейтингу.

Вид Результат та місце після виду Особистий
100 метрів з бар’єрами 14,32(29 місце) PB
Висота 1.83 (16 місце) 1.92 (Луцьк, 2016)
Штовхання ядра 13.75 (16 місце) 13.87 (Гроссето, 2017)
200 метрів 26.59 (25 місце) 25.97 (Гроссето, 2017)
Довжина 5.85(25 місце) 6.29 (Гьотціс, 2017)
Спис 52.93 (16 місце) 56.09 (Луцьк, 2017)
800  2:15.84 (14 місце) 2:12.31 (Гьотціс, 2017)
Багатоборство 6075 (14 місце) 6381 (Гроссето, 2017)
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club


Олімпійський стадіон

Цей стадіон неймовірний: глядачі, суперниці. Я ніколи ще не бачила такої підтримки, хіба що на футболі. І це мене як легкоатлетку дуже тішить.

Дебют на чемпіонаті світу

Ці змагання були досить незвичайними для мене. Тут я вперше виступала без тренера і це мій перший дорослий чемпіонат світу. Думаю, після такого досвіду, будь-що мені по зубам!

Але зізнаюсь, що у  мене була тут шалена підтримка від усієї команди, це щось неймовірне! Я усім дуже вдячна за це! Та все ж треба вміти працювати самій. Без тренера, бо я спортсмен, я повинна працювати, а не хтось за мене.

Оцінка виступу

Найголовніше для мене було те, що я змогла виступити тут без тренера і все ж завершила ці змагання. Звичайно, виступила не так, як розраховувала. Сподівалася, що буде краще. Але багатоборство є багатоборство. Почала я добре, закінчила не дуже, хоча зазвичай у мене виходить навпаки.

У мене у висоті, у ядрі, у списі непогані результати, якщо б я так виступила на 200, довжині і 800 метрів було б добре, але щось не вийшло, десь були помилки. Але у плані викладання на повну я собою задоволена, не можу сказати, що я себе десь жаліла, десь не викладала.

Мені здається, що могло зіграти роль те, що дуже пізня вечірня програма. 200 метрів були дуже пізно як на мене – у тій порі, коли я вже давно сплю. На ранок другого дня змагань я прокинулася наче трохи розбита, не встигла  поповнити той запас заряду, який потрібен на другий день змагань. Думаю, це зіграло якусь роль. Скоріш за все це вже моя провина, що я не змогла на довжині якось реалізувати себе. Треба буде передивитися відео і проаналізувати все, щоб на майбутнє не допускати таких помилок.

Заключні 800

800 метрів мені треба було триматися за тією дівчинкою, але трошки не вийшло, сили мене покинули, як то кажуть. Було дуже важко насправді, під кінець вже просто «піймала якір».

Сезон-2017

В цьому сезоні у мене було вже чотири багатоборства. Найважчим для мене було перше і останнє. Якось це пов’язано з тим що в Гьотцісі, який я називаю його святом багатоборства, емоційно було важкувато. Там всі дивляться на тебе, адже змагання зроблені лише для багатоборців, усі очікують щось від тебе. У Таллінні і Гроссето було легше, тому що поруч зі мною були дівчатка з України. Ми дуже підтримували один одного і це дуже допомагало.

Доросла компанія

На чемпіонаті світу я була ще новенька, лише входжу в цей склад. Буду сподіватися, що скоро буду конкурувати з цими дівчатами, не просто дивитися на них. В Гроссето було набагато легше. Цих дівчаток я вже знаю 3 роки і перед змаганнями ми вже зустрічаємося як давні друзі. Ми знаємо один одного, це дуже круто, там я відчуваю себе частиною цього маленького світу.

Тут ще не зовсім, хоча я вже провела декілька змагань в цьому складі. Мабуть, мої результати ще не дозволяють конкурувати з ними в повному обсязі, можливо ще недостатня кількість змагань, проведених разом. Однак, все ж уже простіше з ними змагатися. Буду сподіватися, що з часом прийде і необхідна впевненість у собі.

Перемогу ж тут цілком очікувано, та при цьому абсолютно заслужено відсвяткувала олімпійська чемпіонка Ріо та чемпіонка Європи в приміщенні-2017 бельгійка Нафісату Тіам (6784). І що цікаво, 4 роки тому на чемпіонаті світу-2013 в Москві 18-річна Тіам, як і Аліна в Лондоні, вперше отримала досвід участі у дорослій світовій першості і також стала 14-ю.

Ми ні на що не натякаємо, а просто бажаємо Аліні не втрачати запалу і так тримати!