Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Чемпіонат світу стартував, а з ним і українці! В четвер в сектори вийшли Сергій Нікіфоров в стрибках в довжину та Марина Килипко в жердині. Проте впоратися з нервами та власними спробами легкоатлетам не вдалося, вони завершили змагання в кваліфікації. Сергій після двох перших заступів показав в останній спробі невтішні 7,47, а Марина, взявши початкову висоту 4,20 з останньої спроби, більше не показала успішних стрибків.

Марина Килипко поділилася враженнями з ЖА:

Трішки був вітер, але це не виправдання. Практично не мала сьогодні гарних спроб, крім однієї на 4,35,  тож була дуже засмучена і дещо нервувала, особливо, коли планка не втрималась на цій гарній спробі.

Атмосфера тут чудова, як і на Олімпійських іграх стрибається чудово, але тут, на жаль, такий результат. Насправді, хотілося бути в секторі до останнього, слідкувати за перебігом змагань, навіть незважаючи на відверто прохолодну погоду.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

І Марина поспішила на допінг-контроль та відігріватися….

Сергій, як ми всі знаємо, любить займатися самоаналізом, відшуковувати причинно-наслідкові зв’язки та влучно ділитися власними переживаннями. Тож, пряма мова:

Налаштовувався на змагання дуже спокійно. Намагався зберегти спокій, щоб не перенервувати і не витратити свою енергію. Більше накопичував емоції всередині. Не хотів їх показувати. З цим важко, насправді, працювати. Психологія – штука цікава.

Мені нещодавно довелося пережити непрості емоційні моменти. Поїхавши додому, побачив, що з рідною мені людиною трапилася біда – серйозна і сильна хвороба. У мене не виходить, на жаль, бути там зараз поруч. Дуже важко це пережити. Така ситуація в моєму житті вперше, тому складно налаштовуватися.

Фізично я сильно готовий, а от психологічно зараз важко. Я така людина, що дуже сильно реагую на все, на будь-які подразники.

З потраплянням на планку сьогодні не виходило ніяк – заступаю, то не доступаю. Над цим мені ще треба попрацювати. Сьогодні необхідно було трохи набігти на планку, зібрати кроки і потрапити в таз. Хоча все одно емоційний стан дуже впливає на технічні вміння.

Це для мене найсерйозніший старт, на якому мені довелося побувати. Найбільше вражає тут публіка, грандіозна атмосфера. Тому у мене сьогодні всередині була боротьба між поганими і хорошими емоціями. Але в будь-якому разі я отримав тут колосальний досвід, пережив шалені емоції і сподіваюсь, що цей досвід на наступних стартах ще зможу застосувати.

В секторі змагаюся лише з собою. Відволікаючись на суперників, лише розсіюєшся та втрачаєш контроль над власними завданнями. Перемігши себе – переможеш всіх конкурентів.