Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Поза конкуренцією Чемпіонату України на найкоротшій і найшвидшій дистанції – 100 метрів очікувано виявилася Олеся Повх.

У другий змагальний день Олеся послідувала прикладу Анни Плотіциної (яка в перший день Чемпіонату з першого ж забігу на своїй дистанції – 110м з/б перевершила лондонський норматив) і виконала своє головне завдання.

11,26 – такі секунди показала Повх у півфіналі, що з точністю до сотої секунди дорівнює нормативу на чемпіонат світу. У фінальному забігу спортсменка відсвяткувала перемогу з часом 11,27  і отримала свою путівку на Лондон, виконавши обидва обов’язкових критерії відбору (норматив і призове місце ЧУ).

«Жорстка Атлетика» розпитала у Олесі про завдання на сезон, естафетні плани та прикру історію з фальстартом у Ліллі на нещодавньому Командному Чемпіонаті Європи.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Півфінал та фінал на 100 метрів

Головне моє завдання було бігти швидко з першого кола. Тренер мене налаштовував саме на це. Як правило, технічні сторони відпрацьовуються краще в попередніх забігах, аніж у фіналі, в фіналі вже більше емоції вмикаються. Тому я налаштовувалася в півфіналі на правильне виконання старту і набігання на фініші, адже голова була більш тверезою.

В цілому у мене все склалося. Я дуже задоволена. У фіналі мені біглося набагато легше, вже не було такого тиску через результат, просто бігла на перемогу, що мені й вдалося.

Насправді, трохи неочікувано, що зуміла виконати норматив. Звичайно, хотілося пробігти по нормативу. Але якби його не було, то ніхто б не засмутився.

Естафета

Дуже рада, що дівчата підтягнулися. Зокрема, і Аня Плотіцина, від якої в принципі мабуть ніхто не очікував цього. Тож, естафета у нас зміцнюється, є багато запасних. Так як у нас серйозне налаштування на естафету на Чемпіонаті світу, то дуже добре, що результати дозволяють людям тренувати її і потрапляти у склад.

Цього сезону  роблю ставку більше саме на естафету. Ми вирішили з тренером зробити сезон прохідним. Зараз ми трохи змінюємо техніку, пробуємо інші методики.

Ми естафету тренуємо вже з квітня, відпрацьовуємо усі моменти дуже активно. Усі дівчата задіяні, всі 8 людей. У нас в принципі всі рівненькі, тому тут, я вважаю, головне відпрацювати техніку передачі палички і тоді буде гарний результат.

Ми вже виступали на комерційному старті в Генгело досить успішно і на Командному чемпіонаті Європи. Тому в цілому поки все добре і, сподіваюсь, далі все складеться.

Фальстарт на Командному чемпіонаті Європи

Налаштовувалася на швидкий біг, хотіла прямо зі старту бігти швидко. В принципі, я не страждаю такими проблемами, як фальстарт. Тому це більше не голова моя зпрацювала, а м’язи. Неочікувано просто «випала» з колодок і все.

Помилка технічна, я розумію, що це неприпустимо для мого рівня і досвіду, але так трапляється. Звичайно, це погано, адже це Командний чемпіонат Європи і там важливі залікові бали, але так склалося.

Однак, це не повпливало ні на результат команди, ні на мій психологічний стан. В естафеті я бігла сміливо і тут я бігла сміливо. Це був фальстарт більше не психологічний, а більше м’язовий.

Нагадаємо, що на дистанції 100 метрів «срібною» призеркою  стала Анна Плотіцина, яка здобула до цього «золото» Чемпіонату на дистанції 100 метрів з бар’єрами.

Дивись півфінальний забіг Олесі на 56:00, фінал – на 3:23:00.