Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Відбіркові старти в Естонії добігають свого завершення. Наостанок лишилася довга дистанція, яка визначила найвитриваліших орієнтувальників.

Як і на середній дистанції, сьогодні у лісі стояло чотири дистанції: дві жіночі та дві чоловічі. Вже другу перемогу святкує Мая Альм – вона найшвидше пробігла сьогодні дистанцію Ж21-1 та спринтерську 12-го травня. У чоловіків на дистанції Ч21-1 кращий результат показав Олав Лунданес.

Серед представників України кращими сьогодні були Ольга Слута та Руслан Глібов. Ольга показала 24-ий результат, Олена Пітірімова – 26 та Вікторія Сухаревська – 30, а найшвидше дистанцію Ж21-2 пробігла Сарі Анттонен. Руслан продовжує тішити прихильників українського орієнтування – сьогодні він показав кращий результат на дистанції Ч21-2. Артем Панченко – 10, Денис Щербаков – 26. Ось як коментує свій виступ Глібов Руслан:

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

“Ліс звичайний, нічого особливого. На дистанції були пункти підживлення, також пив гель. Сьогодні біг в звичайному темпі для довгої дистанції. Особливо сили не розподіляю – просто розумію з яким темпом можу пробігти середню, а з яким довгу. Після довгої ненадовго зайшли в сауну. Ці старти сприймаю як контрольне тренування, хоча вчора ще потрібно було пробігти краще за товарищів по команді, оскільки це був відбір на ЧС. А щодо секрету успіху – потрібно спитати Улава Лунданеса про це 🙂 ” 

Ольга також поділилася своїми враженнями після довгої дистанції:

“Довга мені сподобалась. Мабуть повезло, що весна затягнулась, зелені було немало. Якби ще листя було б більше, то в деяких місцях видимість була б нульова, а так хоч трохи проглядалось вперед. Та і поля було б важче долати, як би була трава по пояс, як це буває у травні. Було багато бугрів, склони до 70м, доводилось “вспахувати” кілька раз. Якогось ключового довгого перегону не було як на мене, було декілька середніх перегонів і вибір був не глобальний, а частинами – як потрапити в ключові точки перегону. Бігла в стані перед хворобою, бігти відверто не хотілося, тому почала в’яло, оббігала болота, які планувала пробігати, втрачаючи на цьому час. Помилилась на 4-му КП і мене наздогнала Олена (Пітірімова), разом взяли 5-ий, а потім розбіглися. Але це мене підхльоснуло, можна сказати “ввімкнулася” в роботу, далі все пройшла технічно. Поки що не аналізувала спліти, варіанти інших учасниць, але свої шляхи відпрацювала на “відмінно”. Що далі? Спочатку вилікуватися, відновитися. Хочеться повноцінно провести збір в Естонії-Фінляндії до КС. Планую попрацювати над швидкістю до ЧС, однозначно треба бігти швидше.”

Таким чином, за підсумками тестових стартів у команду збірної України потрапили Ольга Слута (спринт, довга), Ольга Панченко (середня), Павло Ушкварок (спринт), Руслан Глібов (середня, довга). Після насиченого стартами вікенду учасники тестових стартів мали змогу погрітися в сауні та відновити сили. Трохи більше тижня мають в запасиі наші спортсмени на відпочинок і вже 24-го травня розпочинається 1-ий раунд Кубку Світу у Фінляндії.