Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Цими вихідними українці результативно взяли участь в низці європейських стартів.

Головною подією вихідних стала перемога Івана Бабарики на 18-му марафоні в німецькому Майнці. Досвідчений український бігун до 36 км біг з представником Молдови  Романом Продіусом, але після декількох спроб відірватися, Івану вдався задум, і як результат переможні 2:19:34. Цікаво, що це вже третя спроба Івана на даному марафоні, в 2008 та 2009 роках він фінішував другим, і ось через 8 років і з третьої спроби йому вдалося піднятися на найвищий щабель.

Брат Івана Олександр Бабарика також брав участь, але на вдвічі коротшій дистанції. Для того щоб подолати півмарафонську дистанцію Олександру знадобилося 1:06:40, що стало другим результатом за всю історію змагань.

Віра Овчарук стала другою серед жінок на повному марафоні (2:46:35), поступившись марокканці Айші Баніт двома хвилинами.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Таким чином, українці продовжують успішну історію виступів на марафоні в Майнці, так минулого року Юрій Русюк (2:20:31) та Катерина Карманенко (2:44:39) здобули перемоги в абсолюті.


У польському місті Люблін на п’ятому за ліком однойменному марафоні Марина Шаповалова здобула срібло. Подолавши першу половину дистанцію за графіком трьох годин, Марина дещо збавила в кінці, в результаті – фінішні 03:11:14.


Незважаючи на травневі свята, шосейні змагання в Україні в самому розпалі, а карта бігової України поповнюється все новими та новими локаціями.

Так, 7 травня в місті Нова Каховка відбувся перший Південний півмарафон, який зібрав спортсменів не лише з Херсонської області, але й зі всієї України. Варто зазначити, що подібні змагання не є новиною в цих місцях, довгий час в Новій Каховці проводили змагання «Тачанка», де спортсмени також долали півмарафонську дистанцію.

На старт основної дистанції вийшли одразу більше 70 професіоналів та любителів. Перемогу у чоловіків здобув Юрій Грицак (1:10:17), другим фінішував Анатолій Бондаренко (1:15:54), а замкнув чільну трійку Антон Тарасіч (1:20:01), який нещодавно здобув перемогу на Одеському марафоні. У жінок на найвищу сходинку піднялася Тетяна Біловол (1:29:55), срібло в активі легендарної херсонської марафонки Людмили Пушкіної (01:31:44), а бронзу до свого активу записала Олександра Дзебан (01:40:57).

Дистанція-супутник в 5 кілометрів також викликала інтерес, зібравши до 100 учасників. У чоловіків найшвидшим став Дмитро Мягков (00:16:53), а у жінок Аліна Іванішена (00:20:42).

Всі результати південних бігунів ви можете знайти за посиланням


Вже традиційно на початку травня в Ковелі був даний старт міжнародного пробігу, і хоча цього року ковельський пробіг втратив статус чемпіонату України, все ж зібрав багато сильних спортсменів з України та Європи.

На основній дистанції у чоловіків перемогу здобув Ігор Порозов (1:06:22), срібло в активі Сергія Марчука (1:07:52), а бронза у Чемпіона Світу та рекордсмена України з бігу на 1500 метрів Івана Гешка (1:09:41), який повертається у великий спорт, але на дещо довших дистанція.

У жінок перемогу здобула Ірина Масник (1:22:16), Світлана Станко цього разу була срібною (1:23:38), замкнула чільну трійку Христина Юдкіна (1:26:02).

Результати 12-го Ковельського міжнародного пробігу можна подивитися за посиланням.