Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Сьогодні розпочинається другий ЧУ зі спортивного орієнтування у цьому році. На цей раз змагання прийматиме м. Черкаси. 

Триватиме ЧУ 6 днів: 19 квітня заїзд команд, модельні змагання та робота мандатної комісії, 20 квітня коротка дистанція, 21 квітня – класична, 22 квітня – 3-х етапні естафети, 23 квітня – спринт і 24 квітня – від’їзд учасників. Церемонія відкриття змагань та нагородження перших двох змагальних днів відбудеться ввечері 21 квітня, нагородження останніх двох днів – 23 квітня до та після змагань зі спринту.

Приємно, що карти всіх днів змагань мають бути відкореговані у березні-квітні цього року, а карта спринтерської дистанції хоч і була виготовлена у 2015 році, буде використовуватися вперше. А ось прогноз погоди не радує – протягом всіх днів обіцяють опади та прохолодну температуру.

Склад елітних груп поступається кількістю та якістю попередньому ЧУ: чортова дюжина жінок та вдвічі більше чоловіків вийдуть боротися за звання чемпіонів України. Зі складу збірної у заявках бачимо лише Слуту Ольгу.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

За результатами ЧУ в Трускавці та Черкасах буде відібрано по одному “універсальному солдату” серед чоловіків та жінок, які матимуть можливість долучитися до збірної України на Кубку Світу у Фінляндії наприкінці травня. Для цього потрібно набрати найбільшу кількість балів за підсумками кращих 3-х різних дистанцій (спринт, середня, довга) з 6-ти. Попередньо, за результатами ЧУ в Трускавці лідируючи позиції займають Дзема Катерина, Слута Ольга, Мироненко Олена серед жінок та Глібов Руслан, Ушкварок Павло, Ласкаржевський Владислав, Гичко Віталій, Санькін Олександр серед чоловіків. Подивимось, як зміниться ситуація за підсумками ЧУ в Черкасах.

Минулого тижня лідери збірної провели тренувальний збір в Естонії, де у липні пройде ЧС-2017. Попри значну завантаженість, Руслан Глібов та Олександр Кратов поділилися своїми враженнями.

Руслан Глібов: “Збір пройшов нормально. Організовували всі разом, в першу чергу під егідою Саши Кратова. Місцевість буде вимагати нещадного відношення до свого обличчя та тіла, оскільки буде достатньо зелено, тож мордодер забезпечений. Особливої специфіки не має, окрім захаращеності лісу, підліску. Рослинність відіграватиме значну роль, потрібно готуватися до роботи з обмеженою видимістю. Щодо планів – скоро лечу в Швецію на естафету 10mila.”

Олександр Кратов: “Збір пройшов добре, якраз на ньому нога турбувала найменше. Я пробіг декілька тренувань під середню дистанцію, в цілому комфортні відчуття, нічого незвичного. На більшій частині тренувальних карт ліс був пробігаємий, але місцями з завалами і підліском. Підлісок, в основному, зовсім як у нас, ліс же – скандинавський з подушкою моху. Боліт у нас таких теж особливо не зустрінеш. Але найголовніше – форми рельєфу, легко читаються, крупніші та більш детальні ніж наші, але нічого нового. На середній видимість буде обмежена, мабуть, на більшій частині дистанції, робота з компасом та мікроваріанти будуть вирішальними.”