Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Незважаючи на гарні традиції та великі сподівання на найдовший спринт, ми отримали лише одну півфіналістку – Ольгу Бібік, хоча і вона змусила вболівальників нервувати. Почавши чи не останньою, вона перетнула лінію 200 метрів з часом 25,3. Як сказала Ольга після фінішу, відчуття та затрачені сили були на 24,0. Але за 100 метрів до фінішу Оля відчутно додала і вже на віражі почала підбирати суперницю по внутрішньому радіусу. Фінішна пряма вдалася ще краще: вийшовши на другу позицію та змістившись на 3-тю доріжку, вона почала атакувати лідерку забігу польку Юстіну Світі, а в фінішних клітках навіть поштовхалася з нею. Як результат – 2-ий час в забігу та впевнений вихід в півфінал.

У мене загострилася стара травма, сідничий нерв, але я зробила все, щоб побігти: затейпувалася і була на знеболювальних. Перше коло взагалі не біглося, мене всі обганяли і я не розуміла, що відбувається. Але далі я розбіглася, дещо ризикувала на останньому віражі коли обганяла по внутрішньому колу, бо всяке може статися. Надихає той факт, що вдалося позмагатися з дуже сильною та швидкою полькою, надіюся я її не забила при нашому контакті.

Ще одна наша представниця Тетяна Мельник не змогла пробитися в півфінал, показавши лише останній час в своєму забігу.

Забіг пройшов складно, та й взагалі зима мені дається важко, з моїм зростом важко конкурувати на цих віражах. Більше того, я вся затейпована, намагаюся справитися зі своїми зв’язками.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

У чоловіків невдало свої забіги провели одразу обидва наших атлети – Віталій Бутрим та Євген Гуцол.

IMG_6793
Зовсім незрозумілий стан, але ще вчора почувався відмінно. Хотів показати результат та проходити далі, та секунди вийшли дуже повільні, навіть не зміг набігти на фініші, – говорить Віталій.

На відміну від Віталія, його колега по естафетній збірній Євген був більш багатослівний, хоча точно такий же засмучений.

IMG_6795
Вихід в півфінал було навіть не завданням мінімум, це було завдання, яке навіть не викликало сумнівів. Та жодне завдання не виконано, результат провальний, час поганий. Поки я не може чітко вказати причини, стан подавлений, адже з таких результатів я починаю сезон. Минулого Чемпіонату я дістався до фіналу, а зараз зупинився на найпершій же сходинці.
Доріжка трішки незвична, занадто м’яка, але це зовсім не виправдання, адже коли ти готовий, то маєш бігти у будь-яких умовах. Хотілося б вибачитися перед тренером, вболівальниками, що так вийшло, будемо в естафеті намагатися реабілітуватися, маємо ще 2 дні для відновлення.

Таким чином, збірна України втрачає 3-х представників в індивідуальному бігу на 400 метрів, але ми продовжуємо вболівати за чинну зимову та літню чемпіонку України Ольгу Бібік, ну і, авжеж, готуємо нерви до естафет!