Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

У завершальний день Зимового чемпіонату України з легкої атлетики основні події зосередилися на доріжці на дистанціях 1500 метрів та 3000 метрів з перешкодами, а також у стрибкових секторах – потрійному стрибку,та чоловічому стрибку у висоту.

Цікавими фінішними “розбірками” завершилися фінальні забіги на 1500 метрів. У жінок по всій дистанції дуже впевнено вела біг Олена Сідорськата на останньому колі вперед вирвалася Анастасія Ткачук і перетнула фінішну лінію першою з результатом 4:16,17. У Олени – 4:17, 16. Відзначимо, що у обох дівчат вже  є нормативи на Чемпіонат Європи (у Анастасії також і на 800 метрів), тож чекаємо на їх вдалий виступ у Белграді.

Хлопці на 1500 метрів подарували фантастичну боротьбу аж до самісінького фінішу. Як і очікувалось, фаворитами тут були Станіслав Маслов, Володимир Киц, Юрій Кіщенкокотрі почергово очолювали забіг протягом усієї дистанції. А на фінішну пряму ця компанія вийшла фактично “стіною”. Лише за результатами фотофінішу стало зрозуміло, що Юрій виграв у Станіслава соту секунди – 3:48,40 та 3:48,41 відповідно, Володимир Киц на 2 десятих позаду. І хоча спортсменам не вдалося виконати нормативи на Чемпіонат Європи, це було дійсно видовищно.

Ще один забіг з цікавою розв’язкою відбувся на дистанції 3000 метрів з перешкодами. Тут вже не вперше в цьому сезоні зустрілися у боротьбі Роман Ростикус, Костянтин Коляда та Василь Коваль. Невдало подолавши передостанню перешкоду, Коваль трохи відпустив своїх суперників, як результат- 8:51,98 і третє місце, Ростикус і Коляда на першій і другій сходинці –  8:49.45 та 8:49,68. Нагадуємо, що ця дисципліна не входить у програму європейських першостей.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

У дівчат контактна боротьба на 3000 з перешкодами не склалась. З впевненим відривом перемогла тут Оксана Райта  (10:15), срібна медаль у Анни Печко (10:46), третя – Племянник Ірина (11:03).

Крім бігових видів в останній день змагань були і два фінали в технічних дисциплінах, а саме – потрійний стрибок у чоловіків та жінок, і фінал чоловічої висоти. Але якщо у жіночому потрійному все пройшло очікувано, Ольга Саладуха з результатом 14,02 та Руслана Цихоцька з 13,31 поділили перше і друге місця, то у чоловіків сталася чи не сенсація. 19-ти річний Олександр Малосілов в останній спробі виконав стрибок на 16,32, що стало на 3 сантиметри далі від результату титулованого Віктора Кузнєцова, який в підсумку здобув бронзу. Османоглу (Ель-Шеріф) після лідерства в кваліфікаційному раунді в фіналі вдовольнився лише п’ятим результатом.

Саладуха

В секторі для стрибків у висоту у чоловіків перше чемпіонство здобув Андрій Ковальов, одногрупник Андрія Проценка. Херсонець став єдиним, кому підкорилася висота 2,22, друге місце зайняв вихованець бердичівської школи Лонський Віктор – 2,19, третя сходинка лишилася відразу за двома спортсменами Баранніковим Олександром та Яковенком Дмитром, які показали однаковий результат-  2,15.

І вже на днях буде оголошено склад збірної України на зимовий Чемпіонат Європи, що пройде 3-5 березня в сербському Белграді.