Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Вечірня програма другого змагального дня була сповнена несподіваних поворотів та достойних результатів.

Фінал жіночої висоти очікувано приніс високі результати. Впевнено перемогла Оксана Окунєва з кращим результатом сезону – 1.94 метри, що надає їй право на участь у Чемпіонаті Європи. А от другу позицію поділили дві Юлії –  Левченко та Чумаченко, які видали однакову серію стрибків і завершили змагання на висоті 1.89. Очевидно, що доля решти путівок до Белграду буде вирішуватися рішенням тренерської ради.

Жіночі 400 метрів подарували запеклу боротьбу на фінішній прямій. В результаті, перша трійка дівчат вибігла з 54 секунд (що є нормативом на Чемпіонат Європи). Перемогу тут оформила Ольга Бібік, показавши кращий результат сезону, – 53.09. Ольга Ляхова, для якої основною дистанцією є 800 метрів, вирішила перевірити свої швидкісні можливості перед Чемпіонатом Європи і стала тут другою (53,42).  Пропонуємо вам коментар самої спортсменки:

Сьогодні ми вирішили з тренером відпрацювати швидкісні якості, для того, щоб на Чемпіонаті Європи на 800-метрівці відчувати впевненість і краще фінішувати на 800. І плюс до того, щоб не перенапружувати  голову і відволіктися від моєї основної дистанції.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Щодо моєї участі в естафеті в Белграді буде видно. Там невелика різниця в часі, хоча, насправді, це для мене невелика проблема.

Про задачу максимум на Чемпіонаті Європи говорити не буду, а от задача мінімум – потрапляння в фінал.

Я кілька років пропускала зимовий сезон, а зараз з моїм новим тренером ми вирішили стартувати і взимку. Я з жовтня тренуюсь у польського тренера. Мені дуже подобається у нього тренуватися, зовсім все інакше, тренер дуже далекоглядний. До того ж там тренуються спортсмени дуже високого рівня і є за ким тягнутися. Зокрема, в групі є і чемпіонка Європи на 1500 метрів і фіналіст Олімпійських Ігор на 800 метрів.

Неочікуваними поворотами закінчилися фінали на 3000 метрів – як у чоловіків, так  у жінок. Про чоловічий фінал детальніше можна почитати у попередньому матеріалі ЖА.

Маша

На жіночій трійці фаворитками були Наталія Солтан, Марія Шаталова, Вікторія Хапіліна та Наталія Тобіас, яка і захопила лідерство на початку. Однак, на фінішному кілометрі боротьба розгорнулася між Марією та Вікторією. Остання продемонструвала сильний фінішний спурт і перемогла з результатом 9:20.95, випередивши переслідувачку на 4 сотих секунди. Пропонуємо коментар переможниці:

Зима цього року видалася важкою, тому довелося стартувати в манежі аби хоч якось тримати форму, хоча серйозних планів на цей старт у мене не було. Там, де я зараз тренуюсь, немає манежу, доводилося бігати на вулиці. Після Командного чемпіонату України в Запоріжжі я більше в манеж не заходила.

Щодо майбутніх планів, то в мене нічого не змінюється, я продовжую готуватися на марафон, а тут, можна сказати, просто відпрацьовувала фініш. Насправді, швидкісний фініш у мене був завжди, але мало хто про це знає. Коли я ще починала тренуватися, у мене був такий фініш, і незважаючи на те, що я бігаю марафони, він нікуди не подівся. Зараз буду продовжувати підготовку до Чемпіонату світу в Лондоні на марафон. Стартувати 42 вже ніде не планую.

В жіночому найкоротшому спринті музику замовляла Олеся Повх. ЇЇ перевага була настільки очевидна та беззаперечна, що на фініші вона принесла другому місцю, Вікторії Кащеєвій (П’ятаченко), одну четверту секунди. В результаті – 7,15 у виконанні Олесі та 7.40 у виконанні Вікторії, яка також підтвердила норматив на Чемпіонат Європи. Третьою на даній дистанції стала Марія Мокрова з результатом 7,54, чого трохи не вистачає для поїздки в Белград.

Ще один високий результат був показаний також в жіночому спринті, але бар’єрному. Анна Плотіцина продовжує показувати стабільно високі результати на 60-метрівці під керівництвом Олександра Паламарчука, в цьому фіналі Анна набігла на 8,03. Цікаво, що це 10-те чемпіонство Анни на найвищому українському рівні, починаючи з 2012 року вона не програла жодного титулу на зимових та літніх чемпіонатах. Другою фінішувала учасниця Олімпійських Ігор в Ріо Олена Яновська, а закрила п’єдестал Ганна Чубковцова.