Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Попередні забіги 4 по 400 метрів серед жінок подарували нам відмінний біг у виконанні Аліни Логвиненко, Ольги Бібік, Тетяни Мельник та Ольги Земляк. Дівчата показали кращий результат в сезоні – 3:24,54 та з третьої позиції вслід за командами Ямайки та США проходять у фінал. По дистанції спортсменки впевнено трималися в групі переслідувачів, а на останньому етапі Ольга Земляк перемістилася на другу позицію, випередивши збірні Великобританії та Канади. За нагороди у фіналі наша естафетна команда боротиметься завтра о 4 годині ночі за київським часом. Бажаємо їм удачі і з нетерпінням чекаємо цієї боротьби!

4 по 400 заб

Індивідуальний час проходження кожної спортсменки свого етапу наступний:

Ім’я Результат
Логвиненко Аліна 00:52,21
Бібік Ольга 00:50,95
Мельник Тетяна 00:51,36
Земляк Ольга 00:50,02

Євген Виноградов у своєму дебютному олімпійському фіналі з метання молота не зміг показати свої кращі результати. Після першої спроби на 73,39 метри та невдалої другої спроби, в третій раз  молот у Євгена полетів на 74 метри 11 сантиметрів. Такого результату трохи не вистачило Євгенові аби пройти до вісімки кращих, котра ще в 3-х спробах продовжила боротися за нагороди. Таким чином, наш молотобоєць фінішує на Олімпійських Іграх на 11-й позиції, з якої він і потрапив до фіналу.

1471655384-1651
Reuters
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Не можна не згадати українські традиції в цьому виді легкої атлетики. В напруженій боротьбі на Олімпійських Іграх 1996 року в Атланті Олександр Крикун в останній своїй спробі метнув молот на 80 м і 2 см і, таким чином, виборов бронзову олімпійську медаль, Олександр Скварук з результатом 79.92 став тоді четвертим. А в Лондоні-2012 в кроці від олімпійської нагороди зупинився ще один наш співвітчизник – Олексій Сокирський (78,25 і четверте місце). Та хода українців олімпійським п’єдесталом пошани почалась ще 1972 року в Мюнхені, де Анатолій Бондарчук з переможним результатом 75,50 м встановив олімпійський рекорд. Наступної Олімпіади видатний Юрій Сєдих стає Олімпійським чемпіоном, у Анатолія Бондарчука – бронза. Після того Юрію Сєдих ще на двох Олімпіадах: в Москві та Сеулі підкорювався п’єдестал пошани –  золота і срібна його сходинки відповідно. Нагадаємо, що нинішній рекорд світу  – поки непвдступні 86.74 зараз належить саме йому.


Жіночій естафетній команді 4 по 100 не вдалося повторити свій лондонський тріумф 2012 року. Олеся Повх, Наталія Погребняк, Марія Рємєнь та Єлізавета Бризгіна долають цю дистанцію за 42, 36 секунди, а це на 14 сотих швидше від їх результату в  забігу та кращий результат з часів Лондонської Олімпіади. Більше того, це третій кращий результат в історії для нашої збірної. З таким показником українська команда посіла 6 місце, а перемогу тут виборала збірна США (41,01), участь якої в цьому фіналі була під великим питанням.

повх 4 по 100
НОК України

Завершилися змагання у жінок зі спортивної ходьби на 20 км. В даному виді змагань Україну представляли відразу троє атлеток: Надія Боровська, Інна Кашина та Валентина Мирончук.

Найдосвідченіша Надія Боровська подолала дистанцію за 1:33:01 та зайняла 19 місце в фінішному протоколі. Для Надії це вже треті Ігри, а найвище досягнення, 15 місце, у неї було в Лондоні 2012 року. Інна Кашина, для якої це стали дебютні на Олімпійські Ігри, програла Надії 14 секунд і опинилася на 21 підсумковому місці. Ще одна дебютантка Олімпіади Валентина Мирончук показала дещо скромніший результат 1:38:20, що дозволило їй розміститися в підсумку на 46 місці.

Починаючи з Ігор в Сіднеї 2000 року, коли жіноча спортивна ходьба на 20 км була включена в програму Олімпіади, Україна вдруге поспіль має повне представництво спортсменів в даному виді програми. Більше того, цього олімпійського циклу відразу восьмеро! українок виконали олімпійський норматив, що разом з результатами чоловіків робить спортивну ходьбу одним з найуспішніших видів легкої атлетики України!