Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Між ранковою та вечірньою програмою першого змагального дня відбувся фінал зі спортивної ходьби на 20 км серед чоловіків. Це був перший фінал легкоатлетичних змагань, де змагалися українці, в складі Руслана Дмитренка, Ігоря Главана та Назара Коваленка.

У нас були дуже вагомі сподівання на даний вид змагань, адже Руслан Дмитренко є діючим рекордсменом країни на цій дистанції з надзвичайним часом 1:18:37, який він показав на етапі Кубка світу в Китаї в 2014 році. В цьому році Руслан вже показував 1:20:33 на Командному чемпіонаті Світу зі спортивної ходьби в Римі, проте сьогодні все пішло не зовсім як планувалося, після 15-го км наш спортсмен почав втрачати швидкість і відпустив лідируючу групу. Як результат:  1:21:40 та 16 місце в підсумковому протоколі – зовсім не той час і не те місце, на яке розраховував Руслан разом зі своїм тренером Денисом Тобіасом, але все ж таки це найвищий результат за всю олімпійську історію виступів Незалежної України! Нагадаємо, що на попередніх дебютних Іграх в Лондоні Руслан показав 1:23:21 та 30 місце відповідно.

Ruslan

Другим серед українців став емоційний Ігор Главан з результатом 1:23:32 та 35-м місцем в підсумковому протоколі. Варто відзначити, що 20 км не є коронною дистанцією для Ігоря, оскільки він є діючим рекордсменом України зі спортивної ходьби на 50 км, і певно, що розглядав сьогоднішній старт як підготовку до основного змагання, що відбудеться в п’ятницю, 19 Серпня.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Третім українцем в фіналі спортивної ходьби на 20 км став Назар Коваленко (PB 1:19:46), який з результатом 1:24:40 посів 40-е місце. На Олімпійських Іграх в Лондоні Назар був 27-м з результатом 1:22:54.


В жіночому семиборстві завершилися змагання в стрибках в висоту.

Ганна Касьянова повторила своє найкраще досягнення сезону в 1 метр 77 сантиметрів, набравши 941 бал, а PB – 1,86, які Ганна показувала на своїх Чемпіонських змаганнях, сьогодні лишилися не підйомними. На двох попередніх Іграх в Пекіні та Лондоні Ганна показувала результат 1,80. Таким чином, після двох видів з сумою 1968 Ганна розмістилася на проміжній 18 позиції.

kasianova

Аліна Федорова додала 4 сантиметри до свого сезонного результату, показавши 1 метр 80 сантиметрів, хоча до особистого рекорду ще цілих 10 сантиметрів, але таких високих стрибків Аліна не показувала з 2013 року. Отже, після стрибків сума балів Аліни складає 1942 та 24-а проміжна позиція.

fedorova

Вище Ганни та Аліни на Олімпійських Іграх стрибали всього дві наші співвітчизниці: Людмила Йосипенко та Олімпійська Чемпіонка Пекіну Наталія Добринська, які в Лондоні 4-ри роки тому показали результат 1 метр 83 сантиметри.

Olympics_2008_-_Heptathlon_winners