Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Теплі та яскраві вихідні пройшли разом із сімейними змаганнями “Хто перший. Осінь”, що відбулися 21-22 вересня у столичному ТРЦ “River Mall”.  Компанія Run Ukraine разом з Департаментом молоді та спорту КМДА вже втретє організовують такий захід для дітей від 7 до 14 років та їх батьків. 

Змагання “Хто перший” є  безкоштовними та об’єднали 1240 учасників онлайн етапу, з який майже 300 дітей з різних куточків України потрапило у фінал. Родзинкою цього заходу і головною задачею учасників є смуга різноманітних перешкод: рукоходи, кільця, канати та рампа. З кожним наступним раундом юним атлетам потрібно було долати все складніші й складніші перешкоди, а боротьба за звання першого ставала все більш запеклою. 

“Ми дуже раді, що з кожним етапом змагання ‘Хто перший’ стають все популярнішими та привертають увагу не лише дітей, а й їхніх батьків. Нашою мета  показати, що спорт може бути не тільки про перемоги, але й про підтримку, командний дух і родину. Цього разу ми вкотре довели, що спорт може об’єднувати людей, даруючи незабутні емоції та мотивацію до нових досягнень”, – зазначила директорка з маркетингу та комунікацій Run Ukraine Вікторія Веремієнко.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Переможці попередніх етапів знову проявили себе. Дарина Гоч та Артем Шибаєв вдруге здобули перемогу у віковій категорії 9-10 років. Також вдруге піднялися на найвищу сходинку подіуму Єлизавета Печерська та Маргарита Петренко, які перемогли у категоріях 7-8 та 11-12 років відповідно. Справжня драма розгорнулася у хлопців 11-12 років, де дворазовий переможець “Хто перший” Павло Шевченко поступився у чвертьфіналі Стасу Філатову, який і став чемпіоном.

Дмитро Гоженко тріумфував серед наймолодших хлопців 7-8 років.  У найстаршій категорії 13-14 років чемпіонство здобули Єфімчук Катерина та Артем Фомінський. Також Артем вигравав “Хто перший” у 2023 році.  Варто відзначити, що півфіналісти літнього етапу отримали пряму путівку до плей-оф осінніх змагань.

Один із батьків учасника  поділився своїми враженнями: “Велика подяка організаторам і всім партнерам, що організовували таке чудове, спортивне сімейне змагання для дітей і батьків. Це просто неймовірні два дні! Море радості і позитиву!”

Окрім індивідуальних забігів, справжній командний дух продемонстрували учасники Сімейної естафети, де перемогла команда “Fastest” у складі Вячеслава та Іллі Коротких. “Ми дуже задоволені перемогою. Тут класна і живописна локація. Мені сподобалися перешкоди, а також те, що вони весь час змінювались.Фінальна траса була в міру важка. А суперники були класні та сильні”, – прокоментував перемогу Вячеслав Короткий.

У командній естафеті, перемоги здобули “Ninja Academy Kids 1” у категорії 7-10 років та “SLS” серед атлетів 11-14 років.

Не обійшлося і без цікавих активностей у стартовому містечку. Партнери заходу підготували безліч розваг: плетіння браслетів, мильні бульбашки, майстер-класи з малювання від TAS Life, батути від funattic і тест-драйв автомобілів Volvo на даху ТРЦ “River Mall”.

Тож, “Хто перший. Осінь” подарував учасникам не лише спортивні досягнення, але й багато позитивних емоцій та незабутніх вражень. 

Організатор – Run Ukraine
Співорганізатор – Департамент молоді та спорту міста Києва

Локація – River Mall

Офіційний партнер – Start

Офіційний партнер – Дарниця

Медичний партер – Діла

Водний партнер – Моршинська

Страховий партнер – TAS life

Партнер – Smile

Партнер – funattic

Партнер – INVENTOR