Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Чемпіонат світу-2023, який проходить в Будапешті, пересік свій екватор. Спека вже стала звичним явищем, трибуни на новозбудованому стадіоні такі ж заповнені, а Марина Бех-Романчук, після роботи над собою, впевнено вийшла до фіналу потрійного, про що можете почитати тут.

Виступи інших збірників не були такими яскравими. У дівчат на 800-метрівці і Ольга Ляхова, і Наталія Кроль не змогли подолати кваліфікацію. Більше того, на старт Наталія вийшла без свого коронного фінішного спурту, про що розповіла в мікст-зоні. Ольга ж, після експериментів з тренерами, планує зібратися на наступний рік.

Марія Сіней в потрійному, Ірина Климець в молоті та Наталія Стребкова в стиплі кваліфікацію не пройшли далі, про що читайте в нашій новинній стрічці.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Цікаво, що ще дві українки змагалися під прапорами інших країн. Так Ганна Скидан зробила щось неймовірне в секторі для метання молоту – вона виграла кваліфікацію, і встановила національний рекорд Азербайджану – 77,10. Тепер ми точно знаємо, що українкам під силу метати за 77 метрі. Наразі, рекорд України належить Ірині Секачовій – 74,52. Ще одна українка під прапором Італії Дарія Деркач пройшла кваліфікацію в потрійному – 14,15, і змагатиметься в фіналі разом з Мариною Бех-Романчук.

“Нашого цвіту – по всьому світу”, – як говорила моя бабця.

А що по фіналам у 5-й день, запитаєте ви? А тут фантастика!

Увага! П’єдестал пошани Чемпіонату світу-2023 на дистанції 1500 метрів – виключно європейський, і навіть не натуралізований! І не лише цим став цікавий фінал, адже Якоб Інгібрігстен, головний фаворит та володар 4-го результату в історії півторашки програв на фінішній прямій… І знову британцю, як і минулого року в Юджині, але цього разу Джошу Керу, який показав свій найкращий результат сезону 3:29.38, Якоб відстав на 3 десятих. Бронза у ще одного норвежця Нарва Джиля Нордаса 3:29.68, якому не вистачило буквально метра дистанції, щоб понизити Якоба до бронзи.

Певно що у жіночому фіналі українці вболівали за феноменальну полячку Наталію Качмарек, яка цього сезону показує стабільні результати швидші від 50 секунд. Так і сталося, Наталія показала майже особистий – 49,57, та стала срібною призеркою, адже протиставити щось домініканці Малілейді Пауліно того вечора було марною справою – 48,76, національний рекорд і золото ЧС. Бронза у представниці сонячного Барбадоса Сади Вільямс – 49,60.

Цікавий кейс стався у жіночій жердині, одноосібної чемпіонки не було визначено і американка Кеті Мун разом з австралійкою Ніною Кеннеді отримали по золоту за ідентичні 4,90. Бронза, оскільки срібло не вручалося, їдуть до Фінляндії разом з Вільмою Мурто – 4,80.

Ну і родзинкою вечора, видом який закривав змагальний день, стали чоловічі 400 метрів з бар’єрами, де реабілітований після півфіналу (атлета хотіли дискваліфікували за проніс атакуючої ноги не над бар’єром) норвезький бар’єрний король Карстем Вархольм повернув собі титул чемпіона, після минулорічного програшу в Юджині. Таким чином, Карстен з 46,89 стає трьоразовим переможцем ЧС, Кірон Макмастер з Британських Віргінських Островів другий 47,34, і американець Рей Бенжамін з бронзою 47,56

Фото: Жорстка Атлетика

Матеріал створено за підтримки Puma Ukraine з метою підтримки та розвитку української легкої атлетики!