Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

27-28 червня на стадіоні “Піонер” вже гарним звичаєм стало в перший місяць літа проведення легкоатлетичних змагань Kyiv Athletic Festival на призи президента ФЛАК – Віктора Грінюка, співорганізатором якого є біговий клуб Track&Speed Club.

У зв’язку з карантином, минулого року зробити подібну подію було нереально, але у 2019 році організатори обіцяли, що далі буде і вони стримали своє слово! Читайте про це тут.

Рубрика: А що скаже Віктор Ростиславович Грінюк?

“Історія цього легкоатлетичного фестивалю: 4 роки тому, у  відомого українського бар’єриста Сергія Копонайко та тренера і віце-президента ФЛАК Олександра Гринця, з’явилась ідея проводитити такий формат змагань, щоб любителі спринту/бар’єрів та й професійні атлети могли бігати дистанції від 100 м до 1500 теж, бо напімарафони-марафони проводять для всіх, а таких змагань на короткі дистанції для любителів не було… Ось так і почався шлях Kyiv Athletic Festival довжиною у 4 роки. Будемо старатися притримуватись традиції і в перший місяць літа проводити цю спортивну подію.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Було дуже цікаво на майстер-класах. Відомі українські атлети пояснювали кожен свої “фішечки”, обмінювались досвідом із бажаючими та й змогли один одного теж познайомити із своїм видом. Загалом, дуже задоволений як по атмосфері так і по організації.

Крім того, тут можна було виконати нормативи на ОІ, адже це були останні дні “коридору” для кваліфікації. Єдина, кому вдалося підкорити норматив, стала атлетка з Молдови – Алєксандра Ємільянова. Вона метнула диск до позначки 64.40 м. Ще брали участь у змаганнях і представники Туреччини.

Ці змагання я повністю фінансую і буду старатись, щоб це і надалі було чудовою традицією проведення такого спортивного фестивалю”. 

У перший день фестивалю проводились майстер-класи від зірок української та світової л/а. Отже, розказати/показати, що таке спринтерський біг, зголосилась бронзова призерка Олімпіади-2012 Христина Стуй.

Поділились особливостями своїх технік штовхання ядра зуміли Віктор Климук і Роман Кокошко.

Нюанси потрійного стрибку пояснила триразова чемпіонка Європи Ольга Саладуха. Окрім цього, Ольга поділилась враженнями про цю подію із читачами ЖА:

“Це класна ідея, потрібно більше таких змагань. Тим паче, зараз, в часи пандемії всі зрозуміли, який цінний спорт! Дуже важливо долучати видатних спортсменів, проводити майстер класи, спілкуватись, адже живе спілкування, емоції, досвід, якась порада молодим атлетам – це просто необхідно!
Це надихає і мотивує! Хтось займається одним видом, спробував інший, щось почув і побачив від зірок, його це надихнуло на результати! Важливо бачити, що зірки це такі ж люди, як і всі. Ми працювали над досягненням своєї мрії, вірили в свої сили і йшли до мети.

Враження від майтер-класу зі штовхання ядра – супер! Хлопці все доступно розповіли про різні техніки штовхання і показали цікаві вправи. Я дуууже люблю пробувати щось нове. Ядро є в моєму тренувальному процесі, але трішки в інших вправах.

Хлопці теж пройшли мій майстер-клас. В них все вдалось. Талановита людина, талановита у всьому. Вони молодці! Чітко виконали завдання! І стрибнули “ножицями”, навіть не всі стрибуни можуть так зробити”.

Ось одна зі спроб хлопців стрибнути потрійним:

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Ukrainian Athletics Federation (@ukr.athletic)

Окрім того, тут відбулись легкоатлетичні змагання на доріжці, як серед професіоналів, так і серед аматорів. Вибір дистанцій для обох груп був таким: від 100 м до 1500 м + технічні види для профі.

Повірте, дивитись тут було на що. Ось, наприклад:

Буквально через тиждень після ЧУ в Луцьку, на жіночій 800-метрівці, Тетяна Петлюк перемогла з результатом – 2:07.14 хв., а серед чоловіків золото стало за Ковальчуком Дмитром 1:50.94 хв.

Слід відзначити забіг на 200 м. Серед чоловіків першим прибіг  Олексій Позняков – 21.46 сек., дуже хорошу спробу наздогнати суперника зробив Данило Даниленко – 21.76 сек.

Переможний бар’єрний біг на 110 м з бар’єрами показав Віктор Солянов – 14.16 сек., а серед жінок ніщо не завадило забрати золото бар’єрної 100-метрівки і Наталії Юрчук – 13.58 сек.

Як позитивно бігати та потрапляти у призи більше за нас розкажуть фото учасників-аматорів у соцмережах:

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений COACH RUN/ ONLINE COACH (@coach_burkovska)

Всі результати шукайте тут.

Фото: Святослав Сторчовий