Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Трохи менше двох місяців тому, на зимовій континентальній першості, Наталя Стребкова стала шостою українкою в історії, якій вдалось “розміняти” 9-ти хвилинній рубіж на 3000 в манежі, про що ми детально писали. Цього ж разу сімейна “естафета” перейшла до Івана на дистанції в 10000 метрів, і він впорався з завданням на відмінно!

В Черкасах на чемпіонаті України з бігу на 10000 метрів зібралася дуже гарна компанія, що підтверджують підсумкові протоколи – 10 атлетів вибігли з 30 хвилин, і двоє з  29!

Перемогу ж в Черкасах здобув Іван Стребков з покращенням особистого рекорду більш ніж на 30 секунд – 28:55! Про враження від виступу та передумови значного прогресу Іван розповів Жорсткій Атлетиці відразу після переможного фінішу:

Чи все склалось, як ти планував? Адже сьогодні в тебе вийшов РВ.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Звісно, до того в мене був особистий 29:28 хв, я його пробіг у 2014 році.

Ого, це через 7 років тобі вдалось його перевершити, і відразу на 30 секунд? За рахунок чого? Дай вгадаю, тебе надихнули виступи твоєї жінки? 

І це також!

По-перше, у мене дуже гарно складався зимовий сезон підготовки, який я закінчив із результатом на 10 км – 29:57 хв на тренуванні, в робочому/загрузочному режимі. Тому я вже мав орієнтир.

Перед початком тренувального збору у Киргизстані я звернувся до старшого тренера збірної Сергія Романчука, щоб він склав для мене тренувальний план.

Тобто ти почав працювати з Сергієм Івановичем?

Я попросив, щоб він мені склав тренувальний план, тому що я побачив, що тренування, які він розробляє для Наталії, дають дуже хороші результати на змаганнях. Я все виконував, як він написав. Тож цією перемогою я завдячую саме йому, адже відчував, що все роблю правильно, всі тренування мені “заходили”! І коли я їхав сюди, то знав, що, як мінімум, зможу показати особистий рекорд. А, взагалі, хотілось вибігти із 29 хвилин, і слава Богу, мені це сьогодні вдалось!

По твоїм відчуттям, в тебе ще є запас?

Я думаю, що так. Який саме результат – не можу точно сказати, але за відчуттями – так. Сьогодні погода була хорошою у плані температури, але був дуже сильний вітер.

Чи вистачило тобі сьогодні компанії?

Думаю, що перша четвірка сьогодні себе дуже достойно проявила. Я вже багато разів з ними біг і знав, що вони сильні і будуть боротися до кінця. І тому, я не давав собі спуску і не було відчуття розслабленості аж до фінішу. Адже кожен з них міг швидко фінішувати. Я думаю, всі готові пробігти швидше.

На твою думку, чи думали твої суперники, що ти зможеш показати такий результат, що ти так спрогресуєш?

Навіть не знаю, можливо, про це знали мої найближчі товариші по спорту: Артем Казбан, Ігор Гелетій та Богдан Іван Городиський