Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

На заході від чеських організаторів пробігів RunCzech, що відбудеться 30 травня в Празі, буде представлена ​​інноваційна концепція, яка, на думку організаторів, може змінити хід подій у світі довгих забігів.

Марафон традиційно біжать індивідуально, тобто “сам за себе” і чао. РанЧехівцям стало сумно, або ж засиділись у карантині і от маєш тобі – різноманіття подавай!
І що думаєте? Не довго вагаючись, вони вже наступного місяця запустять новий формат, який в основі матиме філософію “битви між командами”.

Спитаєте: “А звідки ідея?”
Ну звісно, далеко ходити не треба, і організатори надихнулись такими проектами як: Тур де Франс та автопробіг Формули-1.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Як формуватимуться команди?
Абияк скласти команду не вийде і схитрувати, набравши самих швидких, – теж не вийде. Для прозорості, групи будуть створювати місцеві зірки легкої атлетики, але вони не будуть брати учать у змаганнях. Команди будуть формуватись в залежності від результатів атлетів, які  вони показували останні 4 роки.
Отже, на цьому заході зберуться чотири команди, що складаються з восьми елітних бігунів, а саме: 4 чоловіки і 4 жінки з різних куточків світу. Але в кожній команді має бути чоловік та жінка, які представляють Чехію.

А що по маршруту?
Починаючи з історичного Карлового мосту і закінчуючи на Староміській площі, забіг матиме трасу на 13 кіл. Однак, через пандемію глядачів заохочуватимуть дивитись онлайн, або по телебаченню – але фішка в тому, що вона розпочнеться о 6.30 ранку (5.30 ранку за нашим часом).

Рубрика “А що скаже директор?”
Директор гонки Карло Капальбо каже:

«Коли світ закрився через Covid-19, люди були у відчаї, вони хотіли спостерігати за великою командною конкуренцією. Ця подія була створена, щоб вгамувати їх голод.
Цей новий формат робить спорт набагато цікавішим для людей, які цікавляться марафоном, ну і для самих бігунів”.

Головною інтригою, на його думку, є те, що перегони для команди не закінчаться, коли перший бігун переступить фінішну лінію, а кінцевий результат залежатиме від останнього бігуна з команди, який фінішує.

Щоб полегшити відстеження подій для вболівальників, команди одягатимуть у різнокольорову екіпу. Крім того, під час забігу, у трансляції відображатимуться результати у реальному часі та статистика, і кожна команда матиме капітана.

Початкові плани заходу прогнозують його проведення на найближчі три роки, але ніхто не впевнений, як він буде розвиватися.  Це хороша можливість залучити спонсорів, які теж можуть надихнутися ідеєю та долучитися до організації. Існує також можливість протиставити “міські команди” одна одній або навіть національним чи континентальним командам.

Далі буде…

Фото: GettyImages