Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

3-4 квітня в районі урочища Лужки, Чернівецької обл. відбувся перший ультратрейл у біговому сезоні-2021. Організатори “Твоя Пригода” доклали неабияких зусиль аби провести ГУЦУЛ ТРЕЙЛ незважаючи на карантинні обмеження та не дуже сприятливу погоду.

На основній дистанції “Соколине Око” (52,2 км, + 3170 м) змагалося близько сотні атлетів. Перемогу в абсолюті серед чоловіків здобув Анатолій Новак, подолавши дистанцію за 6 год 36 хвилин і 42 секунди, який усього на 8 (!) секунд випередив Андрія Ткачука. А серед жінок першою була львів’янка Наталія Каїнська, яка бігла лише свій третій трейл, втім майже на годину випередила найближчу переслідувачку.

ТОП-5 у чоловіків:

 1. Анатолій Новак – 6:36:42
2. Андрій Ткачук – 6:36:50
3. Максим Багінський – 6:39:42
4. Ігор Заремба – 6:49:57
5. Ярослав Ярощук – 6:58:11

 

ТОП-5 у жінок:

1. Наталія Каїнська – 7:35:55
2. Анастасія Чертова – 8:30:49
3. Марина Тригубенко – 9:00:35
4. Анастасія Дорошенко – 9:13:06
5. Олена Циганок – 9:35:37
Усі результати на ультра-дистанції – за посиланням.
Далі пряма мова переможців:

Анатолій Новак

“Гуцул трейл біг не вперше, минулого разу (2019 рік – ред.) був, здається, 9-й на великій дистанції. Траса складна і технічна, і дуже залежить від погоди. А так як цього року зима нас балувала снігом, то в горах цього добра удосталь і ця вся краса топитися перетворюючись у місиво болота зі снігом. Втім, пгодою, вцілому, – задоволений: не падало на голову нічого і на цьому дякую!

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Враження про самі змагання трохи замазані через всі ці карантині обмеження. Ну сам старт мабуть в інстаграмі бачили всі, Денис Соколов дуже поспішав і всі решта за ним, правда після того як піднялися на перевал, Денис десь зник. Але з’явилися інші дійові особи: Василь Струк, Ігор Заремба, Андрій Богай, Максим Бакінський, Ярослав Шухевич можливо когось забув вибачайте дивився під ноги.

Всі ці хлопці бігли до 20+ км разом, а далі як в цій грі: “ви сама слабка ланка”. Тож до 27 км залишився я, Ігор Заремба і Максим Бакінський. Так і бігли на 40 км вже майже на спуску залишилися в двох з Ігором, а далі і він відпустив мене…

На жаль, через падіння на перших кілометрах гонки трохи пошкодив коліно і наприкінець змагань не міг бігти на повну, тож відпрацював як міг ці останні кілометри. Вже перед самісіньким фінішем побачив Андрія але в нього вже не було шансів, і він і я розуміли – хто перший.

З організацією все було нормально. Єдиний момент це на першому з кілометрів волонтери збили з толку і трохи втратили часу, але це не критично. На КП нічого не їв, тільки пив і біг далі. Контролю спорядження не було, а шкода, – декого можна було б карати…

Якщо хто планує пробігти цей старт наступного року, порадив би вибирати правильні хороші кросівки і палиці! Щодо підготовки – тут все просто: “хочеш бігати в горах – бігай в горах”. Розкладати сили по трасі теж раджу з розумом, тверезо оцінюючи свою фізичну форму”.

Наталія Каїнська

“Гуцул трейл бігла в перше, а загалом – це мій третій трейл. Траса «жестякова». Багато бродів, які були поколіна іншим, а мені, враховуючи мій зріст – сягали по пояс, добре, що вмію плавати:) Гірки без палиць давалися важко але з палками я бігати не вмію:) Кажуть, що падав дощ і сніг але я щось не помітила, не до того було.

На старті мене всі обігнали але вже на першому підйомі я почала набирати швидкість та обганяти дівчат, періодично знаходила компанію на трасі. А коли мої супутники втомлювались – шукала більш швидких. Я змагаюся сама із собою та своїми страхами. В трейлах я недавно тому не знаю своїх конкуренток. Моя стратегія була проста: вирватись вперед і далі бігти з усіх сил.

Організація чудова! Траса була добре промаркована. На пунктах харчування було перше друге і компот:) Контролю спорядження як такого не було, але організатори постійно наголошували про необхідність наявності обов’язкового спорядження. Контроль проходження траси здійснювався шляхом отримання фішок на контрольних пунктах. Дуже боялась їх загубити:)

В основному моя підготовка проходила в Стрийському парку та на сходах Львівської політехніки. Оскільки я фітнес-інструктор – було багато кардіо.

Пораджу усім, хто планує бігти Гуцул трейл наступного року чи подібні гонки – займатися з тренером, хоча от в мене його немає”.