Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Дуже прикольно розуміти, що Сергій Бубка (в якого світовий рекорд у приміщенні тримався 21 рік, а на повітрі 26 років) і Арманд Дуплантіс (якраз той, хто зміг перевершити той 26-річний рекорд і стрибнути 6,15 м) імпонують один одному як спортсмени.

Дві легенди змогли поговорити віч-на-віч напередодні номінації Дуплантіса на цьогорічну премію “Спортсмен року”. Під час діалогу, вони обговорили як блискуче минуле Бубки, так і надії на майбутнє Дуплантіса. Ну нереальний крутяк! Про такі балачки можна тільки мріяти!

Сергій Бубка наголосив, що Дуплантіс має всі шанси виграти золото в стрибках з жердиною на Олімпійських Іграх у Токіо, і більше того, що молодий шведський спортсмен може продовжувати додавати ще сантиметри до свого світового рекорду.

Минулого року Дуплантіс побив шестирічний світовий рекорд у закритому приміщенні Рено Лавіллені – 6,17 метрів ​​у Польщі та збільшив його через тиждень у Глазго до 6,18 м. Через кілька місяців на Діамантовій лізі в Римі, він підкорив найвищу в історії висоту на відкритому повітрі, що дорівнює позначці 6,15 м.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Бубка, який виграв шість титулів чемпіона світу і побив світовий рекорд 35 разів, у розрізі ромови, ось так відреагував на підкорення світового рекорду Дуплантісом:

«Як круто, що ти це зробив, і я сподіваюсь, в майбутньому реально стрибнути вище. Я розумію, що Олімпійські Ігри – це дуже важлива подія для тебе, бажаю тобі удачі в Олімпіаді, це унікальні змагання. Нічого не зрівняється з Олімпійськими іграми».

Пандемія і переніс ОІ на рік, навіяла Бубці про те, що в свій час він пропустив ігри в Лос-Анджелесі через бойкот Східного блоку, і прекрасно розуміє що відчувають атлети зараз:

«Пам’ятаю, як у 1984 році, я втратив свою мрію з багатьма іншими олімпійцями, які мріяли виступити на Олімпійських іграх і перемогти. Фактично, я його програв через бойкоти. У вашому випадку, з пандемією – це трохи інакше, але всеодно Олімпіаду перенесли з 20 на 21 рік, я розумію наскільки це важко».

Натомість Дуплантіс не зміг не поділитись своїми переживаннями і думками:

«Було досить важко усвідомити факт перенесення Ігор, тому що я виходив із сезону в приміщенні, де двічі побив світовий рекорд, був майже на вершині. Я відчував свої стрибки та ритм під час розбігу, і вцілому самопочуття було по-справжньому класним, а потім, через два тижні, все відмінилося. Я думаю, головним для мене, як для спортсмена, було збереження мотивації: не думати про те, що ОІ скасували, а просто Ігри відклались, але всеодно Олімпіаді бути!

Найбільшою метою зараз є Олімпіада. Адже це найбільша подія в легкій атлетиці, яка є вершиною спорту. Тож я хочу мати змогу поборотись за золото, тому що для кожного спортсмена важливо лишити свій історичний слід у тому напрямку, де він профі».

У відповідь Бубка побажав Дуплантісу удачі:

“В тебе є чудова нагода отримати цю славу та відчути цінність олімпійської перемоги. Роби все можливе, зберігай мотивацію і, звичайно, роби щасливими свою сім’ю та шанувальників легкої атлетики».

Джерело