Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Минулими вихідними, 20-21.02.2021, у київському манежі КМШВСМ,  відбувся другий та третій змагальний день Battle Mile Indoor League.

Battle Mile – це бігові командні змагання, де боротьба відбувається у своєрідних батлах на одну милю, що у цифрах дорівнює 1609 метрам 34 сантиметрам. Згідно правил змагаються дві команди, які складаються з 5 основних бігунів та 2 “джокерів”, поява якого може цілковито змінити розклад бігового Батлу.

Цього разу у рамках Ліги професійні команди зійшлися одразу у трьох турах (3-5 тури), а  аматорські команди змагались також декілька разів (2-4-й тури у чоловіків та 2-3-й у жінок).

За підсумками змагань професійних команд наразі турнірну таблицю очолює у чоловіків Клуб Донецьк, у жінок в лідерах тримається Клуб Львів. Кожен з них переміг в усіх своїх батлах сезону. 

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Я дуже щаслива брати участь у цих змаганнях, вони чудові! Мені спочатку було складно розібратися, що і як відбувається, але вже будучи тут я зрозуміла, наскільки це круто! Я не могла навіть подумати. Командний дух стимулює, ти думаєш про те, щоб не підвести команду”, – поділилася представниця Клубу “Львів”, срібна призерка чемпіонатів світу та Європи Тетяна Петлюк.

Як виступати у ролі джокера розповіла колега по команді Тетяни Марія Буряк: “Мені дуже сподобалося, я бігла вперше. Я була джокером, бігла 400 метрів. Емоції неймовірні, не очікувала, що отримаю стільки вражень. Зазвичай я бігаю 400 метрів, 400 з бар’єрами, естафети. Але я не брала участь саме в командних заходах! Організація класна, все чітко! Підтримка неймовірна, адже коли ти біжиш індивідуально, то тебе одного підтримують, а тут цілу команду – набагато більше людей! І це додає сил бігти швидше і перемагати!”

Також у рамках змагань відбулася запекла боротьба за звання найшвидших у рамках Рейтингової милі (індивідуальні забіги), а також Рейтингової милі MASTERS (для старших атлетів).

Варто зазначити, що Battle Mile – це суто український продукт, який не має аналогів у світі. Адже милю ще ніхто не долав командою та із джокерами. Ідея виникла у Черкасах, де відбулись перші змагання у 2019 році, і як можна побачити змагання вже встигли успішно перетворитися у цілу лігу – Battle Mile Indoor League з фінальною частиною BM Indoor Cup. За підсумками цього дійства між професійними командами розподіляється загальний призовий фонд у 800 000 гривень.

Головною метою Battle Mile є популяризація командного бігу не тільки на просторах України, а й поширювати це направлення на міжнародну арену і на світовий рівень в цілому.

Наступні змагальні дні Battle Mile Indoor League 20/21 відбудуться 8 та 14 березня в Києві! 8 березня на доріжках в вирішальних батлах зустрінуться команди професійних спортсменів, а 14 березня визначаться переможці серед команд аматорів.

Усі результати змагань.

Повна трансляція події за посиланням.

Фото: Дмитро Вакулка