додому Новини

Ганна Шевчук встановила національний рекорд у спортивній ходьбі, на дистанції, яку долала вперше

Івано-Франківськ цього вікенду став столицею української спортивної ходьби – тут відбувся Чемпіонат України з легкої атлетики зі спортивної ходьби на 35 км серед дорослих та молоді; Командний чемпіонат України зі спортивної ходьби серед ДЮСШ і СДЮШОР та 

XXVІIІ всеукраїнські змагання зі спортивної ходьби Кубок “Вечірній Івано-Франківськ”.

До 35-кілометрової дистанції українські атлети примірювалися неспроста. Цього сезону її не було у програмі Олімпійських Ігор, проте наступного року медалі розіграють на Командному Чемпіонаті Європи та Чемпіонаті світу в Токіо.

У змаганнях чоловіків першу трійку склали лідери чоловічої збірної України –  Іван Банзерук – 2:32:09, Сергій Світличний 2:32:35 та Ігор Главан 2:34:50. 

Серед жінок такої потужної конкуренції не було – з лідерок української спортивної ходьби на старт вийшла одна Ганна Шевчук. Але це не завадила їй показати блискучий результат – Ганна не просто виграла, а встановила новий рекорд України на цій дистанції – 2:48:04.

Жорстка Атлетика попросила новоспечену рекордсменку поділитися враженнями.

Ганно, вітаємо з рекордом! Розкажіть які емоції?

Це був мій дебют на дистанцію 35 км, я готувалась в нового тренера Олексія Шелеста, ми готувались ціле літо до цієї дистанції, і перше враження чудове все пройшло дуже добре. Йшла так, як тренер розписав і тому вийшов дуже хороший результат –  я задоволена. Оскільки це вперше, і очікувала, що буде важче.

Чому вирішили пробувати сили на 35 кілометрів?

Бо буде Чемпіонат світу в Токіо наступного року, а також Командний чемпіонат Європи. До речі, до нормативу на ЧС-2025 не вистачило 4 секунди (норматив складає 2:48,00, – прим.ред). Але це дуже хороший результат тому буде ще можливість виконати норматив.

Кому належить попередній рекорд України, наскільки Ви його перевершили?

Боровська Надія 2021 році пройшла 2:51:59. Виходить що майже на 4 хвилини. До речі, зараз мій результат очолив європейський рейтинг.   

Як Вам йшлося вдома, відчували підтримку по ходу дистанції?

Так підтримка була тому, що змагання проводились в моєму місті тому все було чудово. Йшлося добре, все краще ніж очікувала

Це останній старт сезону?

Так, вже готуємося на 35 км на наступний рік.

Українські скороходи тріумфували в Литві, занявши чоловічий і жіночій подіуми