додому Новини

В Києві відкрито оновлений манеж Олімпійського коледжу

Плюс один сучасний легкоатлетичний манеж в столиці України! Вчора в Києві урочисто відкрили манежу при Олімпійському фаховому коледжі імені Івана Піддубного. Свого часу ця спортивна споруда дала путівку в життя таким зіркам світової атлетики як Жанна Пінтусевич-Блок, Олександр Багач, Ольга та Єлизавета Бризгіни, Наталія Пигида, Ірина Геращенко й багатьом іншим. Водночас споруда давно потребувала оновлення – востаннє ремонтувався 20 років тому. Попри складні обставини воєнного часу,  керівництву навчального закладу на чолі з Олександром Москаленком, зуміло знайти можливості для реконструкції причому без залучення реконструкцію зробили без залучання державних коштів.

Серед почесних гостей, які завітали на відкриття були президент НОК Вадим Гутцайт, голова комітету з фізичного виховання та спорту МОН Вадим Стеценко, Президентка Федерації легкої атлетики України Ольга Саладуха, яка до речі теж колись тренувалася в цьому манежі. 

Також взяли участь у святковій церемонії призери Олімпійських Ігор у легкій атлетиці – Віта Стьопіна, Ірина Геращенко і Наталія Пигида.

Під час відкриття оновленого манежу відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між ФЛАУ та Олімпійським фаховим коледжем імені Івана Піддубного –  домовилися про всебічну співпрацю, зокрема ФЛАУ пообіцяла надати допомогу в оснащенні манежу.

-Переконана, що отримаємо ще один важливий осередок розвитку українського спорту. І з часом їх ставатиме все більше і більше. В середньостроковій перспективі важливо компенсувати ті втрати, які ми понесли під час повномасштабної війни, – відзначила президентка ФЛАУ Ольга Саладуха.

Ольгу Саладуху обрано президентом Федерації легкої атлетики України