додому Новини

Людмила Оляновська втретє виграла змагання з годинної ходьби у Празі з рекордом змагань

PARIS, FRANCE - AUGUST 07: Lyudmila Olyanovska of Ukraine competes during Marathon Race Walk Relay Mixed of the Athletics on Trocadero during the Paris 2024 Olympics Games on August 7, 2024 in Paris, France. (Photo By Oscar J Barroso/Europa Press via Getty Images)

Сьогодні, 19 жовтня, в Празі відбулися змагання з годинної спортивної ходьби “Рrague one-hour track walking”, що проходили вже водинадцяте.

В останні роки серед жінок не знає собі рівних на цих змаганнях українка Людмила Оляновська

Зірка вітчизняної спортивної ходьби вигравала турнір  2022 і 2023 року, щоразу оновлюючи рекорди змагань (13,260  та 13,679 км відповідно). І цього року знов тріумфувала пройшовши за годину 13 км 886 м!

Жорстка Атлетика попросила Людмилу поділитися враженнями.

Мені подобаються ці змагання, подобається Прага! Приємні враження, гарно вітають, як в дома!

Сьогодні була гарна ходьба, було комфортно і легко навіть в кінці сезону)

Дякую тренеру Олексію Шелесту, та Соломіну Анатолію за підготовку, дякую Празі за прийом!

Це вже завершення сезону?

Хотіла ще стартувати 3листопада на кубку України в Мукачево, але, на жаль, його скасовували, тому напевне кінець сезону, який плавно переходить в наступний!

Хочеться зазначити, що ситуація зі скасуванням національних змагань (Чемпіонатів, Кубків України) дуже засмучує. Літом теж відмінили чемпіонат України… Таким чином просто вибивають нас, як вид спорту легкої атлетики в Україні!

Нагадаємо, що 2024 рік був успішним для Людмили Оляновської. На Чемпіонаті Європи в Римі вона виборола бронзову медаль, а на Олімпійських Іграх у Парижі посіла 14 місце в індивідуальних змаганнях, та 17 місце у змішаній марафонській естафеті разом з Іваном Банзеруком; крім того цього року Людмила оновила національний рекорд у с/х на 5000 м у приміщенні та встановила новий РУ на 10000 м у манежі.

Ганна Шевчук встановила національний рекорд у спортивній ходьбі, на дистанції, яку долала вперше