додому Новини

Ірина Геращенко: Будемо тренуватися – щоб заходити на ще один олімпійський цикл

Українська стрибунка у висоту Ірина Геращенко провела найуспішніший сезон у своїй кар’єрі – виборола бронзу Чемпіонату Європи в Римі, бронзу Олімпійських Ігор у Парижі і бронзу фіналу Діамантової Ліги у Брюсселі.

Зараз атлетка сповна насолоджується заслуженим відпочинком. Тим часом вболівальників цікавить питання – чи планує 29-річна стрибунка продовжувати спортивну кар’єру? 

Нещодавно Ірина дала відверту відповідь на це питання у програмі “Коло спорту” на телеканалі “Дім”.

-Коли в тебе стартує новий сезон і коли плануєш повернутися до тренувань?

-Зараз я розумію, що мені потрібно ще трошки засумувати за цим – за тренуваннями в тому числі. Взагалі зимовий сезон у нас стартує в кінці грудня – на початку січня. У березні в нас буде чемпіонат світу, чемпіонат Європи. Чемпіонат світу перенесли ще з 2020-го ковідного року. Взагалі має бути або світ, або Європа, а в цей рік буде і світ, і Європа.

Але чи будемо ми стрибати – я не знаю, побачимо. Зараз потрібно ще відновитися, для того, щоб заходити в сезон з великим бажанням, з ентузіазмом. Бажання прогресувати, змагатися точно є, але для цього все одно потрібна психологічна енергія.

– Чи є в тебе амбіції заходити на ще один олімпійський цикл?

-Так, для того ми й будемо тренуватися – щоб заходити саме на ще один олімпійський цикл. Але ми прекрасно розуміємо, що це спорт, це життя. Ми будуємо плани, ми будемо розробляти поступові кроки до здійснення наших нових цілей і реалізації цих планів і вірити в те, що нам точно все вдасться.

Повна версія цього інтерв’ю – за посиланням.

Фото: НОК України