Наймолодший учасник “Київського марафону Незламності” подолав головну дистанцію у візочку

Цих вихідних відбувся 14-й Київський марафон Незламності. Він став безпрецедентною подією під час війни – вперше за час повномасштабного вторгнення маршрут пролягав вулицями Києва. Змагання об’єднали понад 10 тисяч аматорів і профі, 9600 з яких бігли свої дистанції у столиці. Як ми вже повідомляли, завдяки змаганням вдалося зібрати понад 10 мільйонів гривень на благодійність.

Серед учасників головної дистанції варто відзначити 36-річну Тетяну Сисоєнко, вона подолала марафон з візочком, в якому сидів 3-річний синочок Девід. 

Я на це наважувалася всього півдоби. У мене було два стартових номери: один на марафон, інший – півмарафон. Сьогодні я пробігла 42 км. Вночі у малого була температура і мені здалося, що це знак – не бігти. Але зранку я подумала, що марафон один раз на рік, тому вирішила брати участь, – говорить Тетяна в розмові з пресслужбою Run Ukraine.

Відзначимо, що перший марафон з візочком відбувся в Україні лише торік – Вікторія Співаковська з донечкою навіть була занесена до Книги рекордів України, в категорії “найдовша дистанція забігу жінки з дитиною”. Якщо порівнювати торішній результат Вікторії (04:10,45) і цьогорічний час Тетяни (4:06,41), відзначимо прогрес українських мам. Можливо з часом цей вид програми буде винесено в окремий залік національних бігових івентів.

Латвійка пробігла в Києві свій 90-й марафон цього року, її мета –  100 марафонів за рік

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club