додому Новини

Ольга Саладуха: Скандали зі стадіоном “Атлет” більше не повторяться

На початку цієї осені легкоатлетичну спільноту сколихнув скандал – у столиці на легкоатлетичному стадіоні “Атлет” почали зводити тенісні корти. Як запевняла адміністрація – тимчасово, з метою покращення фінансової ситуації.

Широкий резонанс не дав завершити цей задум – у ситуацію втрутилася Федерація легкої атлетики України. Невдовзі Міністерство молоді та спорту України та ФЛАУ підписали меморандум про співпрацю, спрямований на захист та розвиток київського стадіону «Атлет». 

“Головна мета – це не просто зберегти стадіон Атлет, а розвивати його як легкоатлетичну локацію. Він має функціонувати як розминковий майданчик Олімпійського стадіону та перебувати в його управлінні. Адже один без одного вони взагалі не можуть існувати. 

Це стадіон, який має першу категорію, й тому там можна проводити Олімпійські ігри та чемпіонати світу. Цим меморандумом ми отримали запевнення від Міністерства молоді та спорту України, що скандали, подібні до спроб забудови території стадіону тенісними кортами, більше не повторяться, і що будуть знайдені ресурси, аби завершити реконструкцію стадіону. Таким чином об’єкт буде підготовлений саме для потреб легкоатлетів, – розповіла днями в інтерв’ю виданню Sport Business Media, в.о. президента ФЛАУ Ольга Саладуха, – 

Вдячна пану міністру Матвію Бідному, за те що він дослухався до легкоатлетичної спільноти, пішов на цей крок і далі ми вже будемо працювати над реалізацією меморандуму. 

Коли президент Світової атлетики Себастьян Коу приїздив до України, він був у нас в офісі, якраз напроти цієї споруди. Пан Коу сказав, що по завершенні війни наша держава обов’язково отримає право проведення чемпіонату світу. І в цьому контексті стадіон дуже важливий об’єкт і для легкої атлетики, і для всієї країни”

Як зазначили представники Міністерства, наразі жодної загрози забудови стадіону немає. Земельна ділянка площею 2,5 гектара, на якій розташований «Атлет», має рекреаційне призначення і перебуває у державній власності, де й залишатиметься надалі. Зараз опрацьовують питання обладнання стадіону укриттями, щоб спортсмени могли тренуватися з урахуванням безпекової ситуації в Києві.