додому Новини

Андрій Атаманюк дебютував у півмарафоні перемогою у Білій Церкві

6 жовтня у Білій Церкві  відбувся найстаріший марафон України. Змагання тривали на дистанціях марафону, півмарафону, 10,6 км та  5,3 км, також було розіграно медалі Чемпіонату України з марафонського бігу серед молоді та дорослих.

На півмарафонській дистанції сьогодні тріумфував Андрій Атаманюк. Примітно, що 22-річний хмельничанин дебютував на половинці. Це не завадило Андрієві обігнати досвідчених опонентів та перемогти з часом 1:04:53. Трохи більше ніж на хвилину відстав Іван Стребков – 1:06,02. Третім прибіг Роман Ростикус – 1:08,00.

Свою перемогу Андрій Атаманюк прокоментував Жорсткій Атлетиці:

-Біглось добре, як для мого першого півмарафону, то я задоволений і самопочуттям по дистанції, і результатом. Їхали сюди вигравати, так і сталось! Дякую організаторам старту, спонсорам, людям, які весь час підтримували, і нашим військовим, без яких це все було б не можливим.

-Оскільки це дебют на половинці, чи були для тебе якісь несподіванки по ходу дистанції, чи рівно пробіг?

-Практично все рівно, другу половину набіг, трохи заважали калюжі, а так норм.

-Ще цього сезону будеш бігти півмарафон?

Ні, вже готуємось на крос, наступний старт Чемпіонат України.

У змаганнях жінок переможницею “Білоцерківського марафону” на півмарафонській дистанції стала Вікторія Дуткевич – 1:19,27. Друга – Анна Шустова – 1:19,38, третя Ксенія Пироженко – 1:22,51.

Андрій Атаманюк вдруге поспіль виграє ЧУ з бігу по шосе у Львові