додому Новини

Ірина Геращенко про олімпійську бронзу: Від цієї медалі моя тільки стрічка 

KYIV, UKRAINE - AUGUST 7: Bronze medalist of Olympic Games Paris 2024 high jumper Iryna Gerashchenko of Team Ukraine holds bronze medal at press conference after arrived at the Kyiv Central Bus Station on August 7, 2024 in Kyiv, Ukraine. Ukrainian athletes who have already completed their performances at this year’s Olympics in Paris gradually return to Ukraine. (Photo by Novyny LIVE/Global Images Ukraine via Getty Images)

29-річна українська стрибунка у висоту Ірина Геращенко, здійснила справжній прорив у своїй кар’єрі цього сезону. Киянка вперше виборола медаль дорослого чемпіонату Європи в Римі та стала бронзовою призеркою Олімпійських Ігор у Парижі, а згодом додала до бронзового комплекту третє місце фіналу Діамантової ліги. І все це після того, як через травму довелося повністю пропустити зимовий сезон.

Днями в інтерв’ю “Громадському” Ірина пригадала емоції від олімпійського здобутку:

«Ми це зробили!» — перше, що я сказала Ірині Григорівні після переможного стрибка. Це було неймовірно круто. Я дуже щаслива, що вона була зі мною в той момент, що вона була першою, до кого я підійшла. Я — її перша вихованиця, яка здобула медаль на Олімпійських іграх. «Так, ми це зробили. Я тобою пишаюся. Я знала, що ти це можеш», — відповіла вона.

Був момент, коли Ірині Григорівні намагалися навіяти, що вона «дитячий тренер»

Я поцілувала їй руки. Це було щиросердно. Це моя вдячність тренерці за те, що моя дитяча мрія перетворилася на ціль, а вона мені допомогла її реалізувати.

Увесь цей шлях я пройшла з одною тренеркою. Був момент, коли Ірині Григорівні намагалися навіяти, що вона «дитячий тренер» і не зможе довести дорослих спортсменів до олімпійського рівня. Інші тренери хотіли переманити нас, атлеток із результатом, до себе в групу. Й Ірина Григорівна вже навіть була повірила в це трохи. На що я їй тоді сказала: «Ні, я від вас ніколи не піду». Люблю її, як маму. Ну як можна піти кудись від мами? Нас ніколи не розривали й ніколи не розірвуть.

Олімпіада — це хоч й індивідуальне змагання, але це перемога команди

Коли я приїхала додому, дивлюся на цю медаль і кажу чоловіку: «Від цієї медалі моя тільки стрічка. Усе інше — це ваші заслуги». Ірини Григорівни передусім, а також батьків і друзів, які мене підтримують. І, звісно, мого чоловіка, який весь цей час поруч, хоч ми буваємо й порізно. Коли я їду на кілька тижнів на збори, він гуляє з собакою, сам готує, максимально підтримує мене. Ми це зробили разом. І ми ще стільки зробимо.

Дуже багато людей підлаштувалися під наш графік. Взяти хоча б чоловіка Ірини Григорівни. Він також звик бути сам удома, з котом, бо вона весь цей час із нами на змаганнях і на зборах. Тому Олімпіада — це хоч й індивідуальне змагання, але це перемога команди.

Джерело: hromadske.ua

Фото: Photo by Novyny LIVE

Ірина Геращенко: Змагальний сезон 2024 був для мене найуспішнішим