додому Новини

Аматори зможуть взяти участь у Чемпіонаті Європи з бігу на довгі дистанції

12-13 квітня 2025 року бельгійські міста Левен та Брюссель прийматимуть Чемпіонат Європи з бігу на довгі дистанції. Ці змагання стануть першими в історії, адже раніше марафонські та півмарафонські дистанції включали до інших змагань. Але масова популярність цих видів дала поштовх для того, щоб виділити їх в окремі змагання.

Медалі розіграють на дистанціях 10 км, півмарафон і марафон. Ба більше, взяти участь у Чемпіонаті Європи зможуть і аматори, які бігтимуть разом з європейськими зірками. Зареєструватися для участі можна на офіційному сайті Чемпіонату Європи, вартість реєстрації від 35 до 130 євро.

Марафон пролягатиме від Брюсселя до Левена, старт дадуть в центрі бельгійської столиці, а фінішна лінія буде в історичному центрі Левена.

-Тривалий  час легка атлетика вважалася складним заняттям, яка підходить лише для суперпідготовлених і суперобдарованих. Водночас усі діти та все більше дорослих щодня займаються легкою атлетикою у формі рекреаційного бігу. Але багато з них не вважають себе спортсменами. Я хочу подолати цей розрив,президент Європейської легкої атлетики Добромір Карамарінов.

Однією з відмінних рис Чемпіонату Європи з бігу стане інноваційна система рейтингу країн –  25 найкращих учасників з кожної країни зроблять свій внесок в офіційний рейтинг своєї країни. Країна з найнижчим сумарним часом у кожній категорії перегонів буде визнана переможцем. Загалом 450 бігунів не тільки отримають медаль фінішера, але й матимуть шанс отримати престижну золоту, срібну або бронзову рейтингову медаль Чемпіонату Європи з бігу.

Наразі до змагань зареєстровано понад 15000 учасників, повідомляє Європейська атлетика.

 

У неділю відбудеться найстаріший марафон України – Білоцерківський