додому Новини

Американське подружжя щодня долає марафонську дистанцію, щоб підтримати Україну

Цими днями в Україні триває біговий марафон американського подружжя  Ніккі Феріс та Тайлер Чей «Don’t Can’t for Ukraine!». Пара долає відстань від румунського кордону до лінії фронту в Запоріжжі – це приблизно 1200 кілометрів. Щодня американці пробігають марафонську дистанцію, разом з ними це робить ще один громадянин США – Райан Біртчер, який долає ту ж відстань, але на велосипеді.

Американці поставили собі задачу долати по 42 кілометри щодня, п’ять днів поспіль. Загалом мають пробігти близько 28 марафонів. І це при тому, що бігом професійно не займалися.

-До цього ми пробігли лише два марафони в нашому житті. Ми не професійні бігуни, хоча й займалися спортом раніше. Я грала у футбол, а Тайлер займався вільною боротьбою. Ми хотіли зробити щось надскладне зі свого боку для наших друзів, бо знали, що тут війна. Ми це і робимо, щоб показати, що ми разом з вами і ми хочемо вас підтримати, – розповіла Ніккі Феріс. 

– Ми хочемо зробити щось дуже і дуже складне, бо український народ вже протягом 10 років проходять складний період. Я сподіваюся, що Америка почує нас. Але найголовніше, я сподіваюсь, що це вас просто надихне і підтримає ваш дух, адже у вас є люди, які разом з вами, і які на вашому боці. Я знаю, що у вас дуже сильні воїни. Я бачив, як на Олімпійських іграх боролися ваші спортсмени. А ще я сподіваюсь, що Олександр Усик знову виграє, – каже Тайлер Чей. 

Головна мета марафону – це підтримка «Капеланського батальйону Маріуполь» та їхніх соціальних проєктів.

-Ми також хочемо розповісти всьому світу, що зараз потрібно підтримувати України. Ми бачимо країну, яка стоїть, в першу чергу, за правду, а це для нас дуже важливо. Ми не хочемо, щоб люди забували про те, що зараз тут відбувається, – наголосив Райан Біртчер. 

Джерело: ye.ua

72 км по горах за 10 годин – хто виграв цьогорічний трейл “Синьогора”