додому Новини

Нанкін проведе чемпіонат світу у приміщенні, який вже двічі переносили через COVID

Китайський Нанкін мав приймати Чемпіонат світу з легкої атлетики у приміщенні ще 2020 року. Та через всесвітню пандемію COVID-19 змагання було перенесено на 2021 рік, а потім взагалі скасовано. Однак Китай все ж проведе перший в своїй історії “зимовий” чемпіонат світу. Він відбудеться 21-23 березня в Нанкінському спортивно-тренувальному центрі.

Спортивна споруда була спеціально збудована для цих змагань, і є першим місцем у Китаї, яке відповідає всім умовам, необхідним для проведення Чемпіонату світу в приміщенні.

Очікується, що участь у ЧС-2025 візьмуть понад 500 спортсменів із приблизно 120 країн. Вони розіграють медалі у 26 дисциплінах.

Відбірковий період для участі в чемпіонаті розпочався на початку цього місяця і триватиме до 9 березня 2025 року. Ознайомитися з відбірковими нормативами можна тут.

Відзначимо, що Китай вже приймав майже всі види змагань Всесвітньої легкоатлетичної серії, включаючи Чемпіонат світу, Чемпіонат світу з кросу, Чемпіонат світу до 20 років, Чемпіонат світу з півмарафону та командний Чемпіонат світу зі спортивної ходьби.

2025 року до цього переліку додасться також  Чемпіонат світу в приміщенні та Чемпіонат світу з естафетного бігу.

Призовий фонд Діамантової Ліги наступного року складе понад 9 мільйонів доларів