Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

23-річний український метальник молота Михайло Кохан вчора приніс Україні бронзову медаль Олімпійських Ігор у Парижі. Попри молодість атлета, цієї медалі від нього чекали, адже 2021 року на Олімпіаді в Токіо він був четвертим, а торік на Чемпіонаті світу в Будапешті – п’ятим.

І от нарешті вчора українському молотобойцю все вдалося. Він став третім з результатом 79,39.

От що розповів Михайло пресслужбі НОКУ вчора, після перемоги:

-Дякувати Богу за цю медаль. Відчуваю, що спокійно міг взяти срібло, але вдячний за те, що є. Я дуже радий розділити свою радість з дівчатами — Іриною та Ярославою. Ми горді принести ці медалі Україні. Я дуже вдячний всім, хто підтримував та вірив в мене. Я був дуже гордий, коли пробіг стадіоном із прапором України.

Silver medallist Hungary’s Bence Halasz (L), gold medallist Canada’s Ethan Katzberg (C) and bronze medallist Ukraine’s Mykhaylo Kokhan celebrate on the podium during the victory ceremony for the men’s hammer throw athletics event during the Paris 2024 Olympic Games at Stade de France in Saint-Denis, north of Paris, on August 5, 2024. (Photo by MARTIN BERNETTI / AFP) (Photo by MARTIN BERNETTI/AFP via Getty Images)
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Що скажеш про сам результат?

Взагалі не думав що з результатом менше 80 метрів буде медаль. Думав, що 80 метрів — це буде шосте-сьоме місце. Бо в нас дуже багато сильних конкурентів. Але Олімпійські ігри, це дуже тисне на голову. А ще тут у нас коло відрізняється від інших нормальних. Воно мені не дуже до вподоби, бо я у своїй найкращій формі за рік знаходжуся: дуже сильний, швидкий, технічний. Але у фіналі не міг ніяк реалізуватися, бо запасу ого-ого було, – розповів Михайло в прямому ефірі Суспільне.Спорт.

PARIS, FRANCE – AUGUST 05: Silver medallist Bence Halasz of Hungary, Gold Medalist Ethan Katzberg of Canada and Bronze medallist Mykhaylo Kokhan of Ukraine pose on the podium during the victory ceremony for the Men’s Hammer throw Final of the Athletics on Stade de France during the Paris 2024 Olympics Games on August 5, 2024 in Paris, France. (Photo By Alvaro Diaz/Europa Press via Getty Images)

Бронзову медаль Кохану вручили сьогодні, під час урочистої церемонії на “Стад де Франс”. Емоціями він поділився з офіційним державним мовником Суспільне.Спорт:

Хто з відомих людей тебе привітав?

Найвідоміша людина, яка поздоровила мене в Instagram? Наш президент. У сторіз із селебріті постив Бєдняков, я ще не розбирав Instagram. Дуже багато колишніх олімпійських чемпіонів поздоровили. В олімпійському селищі ще також олімпійські чемпіони попередніх років привітали мене, приємно. Чесно — ще не заходив до телефону, боюсь відкривати його, стільки повідомлень. Мені так приємно і так незручно, бо не можу на всі відповісти. Прошу людей поставитися з розумінням, якщо я не відповів на якесь повідомлення.

Українсько-австралійський п’єдестал – як у Парижі нагородили олімпійських медалісток зі стрибків у висоту