Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

У неділю, 4 серпня, на шанувальників легкої атлетики чекає насичений олімпійський день. У ранковій програмі вболіваємо за трьох досвідчених атлеток, кожна з яких вже тричі представляла Україну на Олімпійських Іграх.

11:45 Метання молота, кваліфікація група В

Відкриє ранкову програму для України 29-річна метальниця молота Ірина Климець. Волинянка вже змагалася на Іграх 2016 року в Ріо-де-Жанеро, та 2021 року в Токіо, але не змогла вийти до фіналу. На Ігри у Парижі Ірина потрапила в останній момент, та ще й після непростого сезону, під час якого втратила батька. Атлетці як ніколи потрібна підтримка!  Для того, аби напряму вийти до фіналу учасниці кваліфікації мають метнути 73 метри. Найкращий результат поточного сезону Климець – 71,34, а особистий рекорд складає 73,56.

13:35 Біг 400 з бар’єрами, кваліфікація

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

На попередній Олімпіаді в Токіо 5 і 6 місце на бар’єрній 400-метрівці вибороли українки Анна Рижикова і Вікторія Ткачук. І Обидві вони змагатимуться завтра у Парижі. Вікторія Біжить у першому забігу, Анна – в третьому.  Відзначимо, що Вікторія вперше цього сезону бігтиме бар’єрну 400-метрівку на офіційних змаганнях. Анна цього літа встигла взяти участь в Чемпіонаті Європи в Римі і трьох етапах Діамантової Ліги, на одному з яких виборола бронзу

20:05 Біг 400 метрів, кваліфікація

Вечірню програму відкриє чинний рекордсмен України в бігу на 400 м Олександр Погорілко. На індивідуальній дистанції він змагатиметься на Олімпіаді вперше. Але на цих Іграх вже виходив на “Стад де Франс” у складі змішаної естафети 4х400, але українці не подолали кваліфікацію. Олександр бігтиме в першому забігу. 

20:50 стрибки у висоту, фінал

Завтра на нас чекає і беззаперечно і найбільш очікувана для України легкоатлетична подія на цій Олімпіаді – фінал жіночих стрибків у висоту, де маємо двох зіркових представниць. Чи вдасться чинній рекордсменці та чемпіонці світу, єдиній жінці на планеті, яка стриба 2,10 додати, Ярославі Магучіх додати до своїх численних титулів олімпійське золото? І чи зможе досвідчена Ірина Геращенко, бронзова призерка цьогорічного чемпіонату Європи, яка була за крок від п’єдесталу на попередніх двох Олімпіадах, нарешті зійти на подіум? Дізнаємось вже завтра!

21:30 метання молота, фінал

На десерт насиченого вечора вболіваємо за Михайла Кохана. Український метальник молота на попередніх Іграх  в Токіо був четвертим, тож цього разу в Парижі налаштований нарешті додати до своїх нагород ще й олімпійську. 23-річний атлет добре подолав кваліфікацію, ставши одним з п’яти учасників, які вийшли до фіналу напряму. 

Особистий рекорд Михайла був встановлений 2021 року і складає 80,78, цього року Кохан кілька разів метав близько до цього показника.

Анна Рижикова: Думала що в Токіо буде моя остання Олімпіада… але доля привела мене у Париж