додому Новини

Прапор Кіпру на Олімпіаді понесе російська легкоатлетка, яка втрапила у секс-скандал

Вже завтра, 26 липня, в Парижі відбудеться церемонія відкриття 33-х літніх Олімпійських Ігор.  Організатори анонсують незвичне представлення команд – вони прибуватимуть човнами по річці Сена.

Напередодні стало відомо, що Олімпійський вогонь понесе американський репер Snoop Dogg та колишній президент НОК України Сергій Бубка, до яких приєднаються французька актриса Летиція Каста та французький репер MC Solaar.

Цікаві й імена прапороносців кожної з країн-учасниць. Зокрема стало відомо, що прапор Кіпру нестиме російська стрибунка у висоту, Олена Куліченко, яка ще до 2022 року виступала за країну-терориста, а після дискваліфікації своєї країни через військове вторгнення в Україну, взяла громадянство Кіпру. 

Під час презентації олімпійської команди Кіпру, і зокрема її прапороносців спринтера Мілана Трайковіча і стрибунки Олени Куліченко,  президент Олімпійського комітету Кіпру Джордж Хрисостому зазначив що вони «високо піднімуть прапор нашої маленької окупованої батьківщини».

І це додає неоднозначності ситуації – прапор частково окупованого Туреччиною Кіпру понесе спортсменка з росії, яка частково окупувала Україну.

Однак зовсім не це викликало скандал на Кіпрі. Обурення в ЗМІ піднялося через цілу низку оголених фотографій та відеороликів Куліченко. Їх журналісти знайшли на OnlyFans, після оголошення імені прапороносиці,  повідомляє Greek City Times.

Сама стрибунка заявила, що не має до цього відношення – мовляв, невідомі особи створили ці зображення за допомоги штучного інтелекту.

Цікаво, що тим часом російські ЗМІ, побачили у цій історії “український слід”.

Олег Дорощук: Для мене третє місце – це поразка