Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Стрибки у висоту – “коронна страва” українських чемпіонатів з легкої атлетики. Адже рівню зірок у цьому виді можна позаздрити. Лише на Чемпіонаті України у Львові змагалося п’ятеро спортсменів, які невдовзі змагатимуться у секторі стрибків у висоту на Олімпійських Іграх в Парижі. 

У чоловічій висоті цього року була особлива інтрига – адже виступали свіжоспечені призери чемпіонату Європи – срібний медаліст Владислав Лавський та бронзовий – Олег Дорощук.

У Львові переміг Олег, з таким же результатом, що приніс йому першу в кар’єрі нагороду дорослого Чемпіонату Європи – 2,26. Владислав Лавський здійснив дві невдалі спроби на цій висоті, а від третьої відмовився. Тож з результатом 2,23 став другим. Третє місце у Дмитра Нікітіна – 2,20. Четверте і п’яте місця розділили Вадим Кравчук і  Андрій Проценко, з результатом 2,10.

Жорстка Атлетика поспілкувалася з Олегом Дорощуком, під час ЧУ у Львові.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Олеже, став чемпіоном України – чи задоволений результатом?

Результатом незадоволений – я наче в мертву в точку б’ю –  весь час 2,26. Сподіваюся  скоро проб’ю це результат, щоб стабільно стрибати хоча б 2,30… але таки мій спортивний шлях.

Як вважаєш, чому поки не вдається стабільно показувати бажаний результат?

Не можу техніку скласти дот купи. Цього сезону трошки вона змінилась, це буде перспективніше на вищі висоти, але поки що це  трохи складнувато. Та сподіваюся, що скоро я вже звикну до неї, буде комфортніше стрибати і набагато вище.

Розкажи по конкуренцію з Владиславом Лавським.

Цього сезону так, між нами є заруба – трошки відчувається. Сьогодні хотілося виграти, на батьківщині конкурента. (Лавський представляє Львівську область – прим.ред.)

Нещодавно ти виборов бронзу Чемпіонату Європи, розкажи, як тебе зустріли вдома у Кропивницькому?

Та нічого особливого. Батьки дуже тепло зустріли, для них це, мабуть, навіть має більше значення – перший такий  чемпіонат дорослий, на якому я зайняв якесь місце. А чогось незвичайного не було – як після звичайних змагань повернувся і все. Нагородили грамотою від спортивної школи.

Які наступні плани?

Зараз зроблю ще два старти –  може ще цю техніку відчую, просто хочу рострибатись. Наче вже і розстрибаний, час вище стрибати, але просто  треба змагань додати. А потім два тижні підготовка до  олімпіади на зборі в Лілі, Франція,  і сама Олімпіада.

Які відчуваєш емоції, з приводу того що вперше їдеш на Олімпійські Ігри?

Я знав що я поїду, це не було таким неочікуваним. У мене хороша позиція в рейтингу, і на Чемпіонаті України треба було в трійку потрапити – у Львові вже все підтвердилося. На жаль,  їду без нормативу, лише за рейтингом, але може ще ці два старти якраз щось вийде. 

Повну відео версію цього інтерв’ю дивіться на наших сторінках в Instagram та Facebook.

Фото: Олександр Залевський, ФЛАУ

Олег Дорощук: Для мене третє місце – це поразка