Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Однією з найбільш очікуваних дистанцій на Чемпіонаті України у Львові, була жіноча 800-метрівка. По-перше, на цій дистанції маємо потужну конкуренцію, по-друге, фаворитки мали намір виконати норматив на Олімпійські Ігри у Парижі. Торік чемпіонкою України стала Наталя Кроль, Ольга Ляхова була другою. Нині ж позиції змінилися – Ляхова зі старту вийшла вперед, і свого до фінішу не віддала, вигравши з часом 2:01,69. Кроль фінішувала другою – 2:03,65, третьою стала Світлана Жульжик2:03,81.

Виконати Олімпійський норматив, який складає 1:59,30, Ользі Ляховій не вдалося. Однак,  результатом вона була задоволена, про що розповіла своїм підписникам у соцмережах:

-Закінчився Чемпіонат України, я дуже щаслива, що я сама змогла пробігти 2,01 –  це дуже класно що навіть без пейсмейкера – я дуже-дуже щаслива!

В ефірі “Суспільне.Спорт” Ляхова зазначила, що результат дався нелегко, особливо через високу температуру, яка панувала цього дня на стадіоні. 

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

-На 800 метрах мають скластися всі фактори: хороша погода, вітру щоб не було, наявність пейсмейкерок — їх теж не було. Це дуже складно, бо самій бігти 800 метрів — це реально [важко]. Рідко це робила, ось [у фіналі] чи не вперше за 10 років. “Дуже пишаюся цим, я — молодець, але це складно, – розповіла Ольга.

На превеликий жаль, Ольга Ляхова не змогла відібратися на Олімпійські Ігри за міжнародним рейтингом, при 48-ми прохідних місцях вона посіла 50-ту сходинку. Емоціями атлетка поділилася на своїй сторінці в Instagram

“Це була дуже складна #roadtoparis2024, ця клята війна, постійний стрес за своїх рідних і знайомих в Україні, в минулому році, була травма кріплення ахіла. Але в цьому році я знову відчула гарний біг і була задоволена від себе. Але на жаль цього не достатньо, я стала 50 в рейтингу, а 48 дівчат проходили на Олімпійські ігри в Париж. Так, я зробила все, що могла, це я можу сказати з впевненістю.
І я скажу система world ranking @worldathletics не є справедливою, так як є багато спортсменів, які мають змогу поїхати на змагання рангу “gold” чи “silver”, чи то менеджер постарався, чи по знайомству, чи ти просто з тієї країни, що проводять змагання. У мене в країні такого привілею немає. І під час війни, Україна точно не буде проводити змагання топ рівня. Я відчайдушно старалася писати менеджерам, організатором змагань, щоб взяти участь в змаганнях вищого рівня. Але на жаль нічого не вийшло, тільки “bronze level” були ще «Балканські ігри» і Чемпіонат Європи, але цього було не достатньо.
Люди скажуть: “Так пробігла б по нормативу і не було б питань!” Я в це вірила, але так і не пробігла ці 1:59,30, а було тільки 2.01.03.

800 м – це така дистанція, що ти можеш бути супер готовий, але щось, або з погодою, або з самопочуттям, або з тактикою, щось не вдається. І в мене теж ще не було ідеального бігу в цьому році, то немає пейсмейкера, то тактична помилка, то не готова в цей момент.
Я не знаю, наскільки ще в мене вистачить ще мотивації, але ці два роки були постійні в боротьбі за результат, за змагання, за правду. Можливо, я відійду і знову відчую запал, це буде видно пізніше.
Дуже дякую усім за підтримку. Я знаю, що все буде обов’язково добре, і навіть краще, ніж було”, – написала Ольга Ляхова на своїй сторінці.

Фото ФЛАУ: Олександр Залевський

В Україні з’явився новий МСМК зі штовхання ядра – Артем Левченко виграв Чемпіонат України з особистим рекордом