Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

У вечірній програмі другого дня чемпіонату Європи з легкої атлетики Україна мала одразу двох представників у фіналі чоловічих стрибків у висоту – дебютанта Владислава Лавського та Олега Дорощука, який на минулому Чемпіонаті Європи мав “дерев’яну медаль”. 

Більше представництво в фіналі чоловічої висоти було лише у італійців – честь господарів, під несамовиту підтримку трибун, захищали троє атлетів, на чолі з харизматичним Джанмарко Тамбері. Подивитися на це прибув навіть президент Італії.

Олег Дорощук та Владислав Лавський з першої спроби стрибнули 2,17. А от на наступній планці 2,22 змусили понервувати – обоє  перестрибнули її лише з третьої спроби. Натомість реабілітувалися за це вже на наступній позначці – 2,26 і Олег, і Влад стали єдиними атлетами, хто перестрибнув її з першого разу, тож вийшли у проміжні лідери. Після цієї висоти в секторі лишилося п’ятеро учасників – італієць Тамбері, бельгієць Томас Кармой та чех Ян Штафела.

Далі планка була піднята на позначку 2,29. 

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

І як не парадоксально єдиним, хто взяв її з першої спроби, виявився Владислав Лавський, для якого цей показник дорівнює особистому рекорду, який Влад нещодавно встановив на ЧУ в Луцьку.

Тамбері взяв 2,29 з третьої спроби. А от Олегу Дорощуку така планка сьогодні не підкорилася, так само як і Штафелі та Кармою. З результатом 2,26 Олег стає бронзовим призером Чемпіонату Європи, і це перша нагорода дорослої континентальної першості в кар’єрі атлета.

Тим часом в секторі лишилися дебютант ЧЄ – Владислав Лавський та чемпіон світу і Олімпійських Ігор Джанмарко Тамбері. 

Планка сягнула 2,31 – такої висоти Лавський в своїй кар’єрі ще не підкорював. 

Тамбері, РВ якого на секундочку 2,39, взяв цю висоту з першої спроби. Італійські вболівальники на трибунах шаленіли. 

Влад мав першу невдалу спробу. І вирішив піти ва-банк – переніс наступну на позначку олімпійського нормативу  2,33. У першому стрибку вона не далася дебютанту, у другому Лавський був дуже близьким до цього, але, на жаль, не зміг. Однак, срібло Чемпіонату Європи в Римі вирушає до України! Владислав Лавський виборює його з результатом 2,29.

Тим часом Тамбері, вже у статусі переможця, вирішив оновити рекорд чемпіонатів Європи. І замовив висоту 2,37. За неймовірної підтримки домашньої аудиторії емоційний Джанмарко зробив це з першого разу, причому настільки експресивно, що під час стрибка у нього розвалилася шипівка.


Друзі, також ми запустили благодійний збір для підтримки наших медиків, які щоденно рятують життя бійців на передовій.

Ваша підтримка надзвичайно важлива, і ми підготували для вас дещо особливе! За підсумками збору ми розіграємо ексклюзивний мерч та унікальні сувеніри з ЧЄ!

Разом ми зможемо зробити більше для наших героїв!