Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Сьогодні в Римі розпочав виступ на своєму другому дорослому Чемпіонаті Європи 20-річний український метальник списа Артур Фельфнер. 2022 року у Мюнхені йому не вдалося подолати кваліфікацію ЧЄ. Нині ж Артур впорався із завданням вже у першій спробі, відправивши спис на 81,74.

Відзначимо що в поточному сезоні найкращий результат Фельфнера 83,95 близький до його особистого рекорду (РВ 84,32). У зимовому сезоні українець був переможцем Кубка Європи в Португалії. Крім того, цей спортсмен – чемпіон та срібний призер чемпіонатів світу до 20 років, чемпіон Європи до 20 та 23 років.

Який результат хотів би показати у фіналі дорослого Євро, Артур розповів журналістці Жорсткої Атлетики:

Артуре, вже у першій спробі ти показав майже кваліфікаційний норматив у фінал, такий і був план?

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Так, хотілося метнути з першої спроби, щоб потім відпочивати і готуватися на фіналу. Дуже переживав, бо 2 роки  тому полетів повз фінал, і зараз вдалося це зробити. Я розумів що 81,74, це близько до кваліфікаційного нормативу, і в принципі зрозумів що цього буде 100% достатньо. Не очікував, що закриється вся перша дванадцятка результатами за 80 метрів. Думав що будуть набагато менші результати 78-79 метрів. Всі хлопці дуже сильні цього року, попереду Олімпійські Ігри, і дуже круто, що я потрапив.

Як налаштовувався на кваліфікацію?

Цього разу я просто казав собі, що я готовий, це не кінець сезону, це лише початок літа і дуже багато ще роботи  треба зробити до Олімпійських Ігор. Зараз я в класній формі, я знав, що у мене все в принципі вийде – так себе і налаштовував.

фото: Жорстка Атлетика

Яку задачу ставиш собі на фінал?

Або медаль, або особистий рекорд. Якщо не ті, ні інше – я буду засмучений.

Що скажеш про конкурентів? 

За 85 метрів треба метати, щоб потрапляти в медалі. Я думаю що перша трійка матиме такі результати.

Ти маєш солідний міжнародний досвід перемог на змаганнях у молодших вікових категоріях, а як почуваєшся серед дорослих?

Дорослий спорт це зовсім інше.  Там є тільки твої однолітки, я там майже завжди був лідером сезону і одразу фаворитом, просто було треба виходити і показувати свій результат, щоб вигравати. А тут багато значно сильніших за мене хлопців, і треба максимально викладатися на всі сто, навіть в кваліфікації. Якщо там була кваліфікація 75-77 метрів, то тут 82, і треба з перших трьох спроб метати – до цього треба звикати. Починаю потроху звикати до цього.

Хто підтримував тебе сьогодні на трибунах, ми бачили серед вболівальників Дмитра Нікітіна.

Так, я багато з ким в збірній товаришую – і з Дмитром Нікітіним, Олегом Дорощуком. Ще була моя мама і  дівчина –  вони вперше на таких змаганнях, підтримують мене.

Чи вдасться українцю нав’язати боротьбу дорослим європейським конкурентам, дізнаємось вже завтра, 12 червня. 

Боротьба очікується цікава, адже сьогодні в кваліфікації ЧЄ в Римі троє атлетів метнули за 84 метри – німець Джуліан Вебер (85,01), латвієць Едіс Матеушкіс (84,82) та фін Олівер Хеланлер (84,35). Кваліфікаційний результат Фельфнера був восьмим серед всіх учасників.


Друзі, також ми запустили благодійний збір для підтримки наших медиків, які щоденно рятують життя бійців на передовій.

Ваша підтримка надзвичайно важлива, і ми підготували для вас дещо особливе! За підсумками збору ми розіграємо ексклюзивний мерч та унікальні сувеніри з ЧЄ!

Разом ми зможемо зробити більше для наших героїв!

Українська чоловіча естафета 4х400 оновила SB, але кваліфікацію ЧЄ не здолала – коментарі атлетів