Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Вчора Ярослава вдруге стала Чемпіонкою Європи, додавши це золото до солідної колекції нагород.

Українки провели феноменальний фінал і вдвох піднялись на подіум. Ірина Геращенко на 3 місце, а Ярослава Магучих на першу сходинку.

Фото: Жорстка Атлетика

Чемпіонку Євро-2024 вдалось привітати і задати декілька питань кореспондентам Жорсткої Атлетики в Римі:

Розкажи, ти усвідомлюєш, що відбулось, що в тебе зараз в голові, які думки?

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Так, звичайно, я усвідомлюю, що вже дворазова чемпіонка Європи, і це дуже круто, тому що моє власне завдання на даній першості було саме захистити титул. Я також амбасадор ЧЄ, тому це відповідально для мене. І я це зробила, не дивлячись ні на що, тому я, звичайно, дуже щаслива. Буду продовжувати підготовку, відновлення і готуємось до Парижу.

Ти вже виходиш на такий рівень, коли задачею є захистити титул. Що важче захист титулу чи його здобуття?

Насправді захист титулу набагато складніший, ніж коли ти “noname”, коли про тебе ніхто не знає, як це було в 2019 році, а зараз тебе вже знають, знають на що ти спроможна, як ти можеш стрибати. І тому це, звичайно, відповідальність, але я намагаюсь про це не думати. Не відчувати цей тиск і просто йти до своєї мети і виконувати свою роботу. Тому на тренуванні ти робиш все на максимум, щоб вийти в сектор і трішки відпочити, показати гарний результат.

Сьогодні майже всі висоти були з першої спроби, здавалось, що все дуже легко для тебе. Чи було тобі дійсно так легко?

Насправді стрибалось достатньо легко, це дуже круто, що майже всі висоти я взяла з першої спроби, тому що завжди треба брати все з першої. На жаль 2,01 не з першої, але нічого страшного. Трішки не виконала свої завдання, але все ж таки це новий розбіг і ми працюємо над цим, ще є час і це дуже круто, що другий старт – 2,01 м, значить все стабільно.

Фото: Жорстка Атлетика

Твій перший виступ на Діамантових лігах був саме на цьому стадіоні у 2018 році. Можеш порівняти себе тоді і зараз?

В 2018 я була малою дитиною з великим очима. Я пам’ятаю, що я була остання, але це був такий шалений досвід для мене, тому що шістнадцятирічна дівчина приїхала на Діамантову лігу підкорювати нові висоти. Тоді це не вдалось, але зараз я навіть дивлюсь відео, інколи з’являється мені в рекомендаціях, де маленька дівчина, але стільки в неї емоцій всередині було, щоб досягти мети і зараз, коли ти вже в топі Діамантових ліг, ти розумієш, що досягла цього і ти продовжуєш це робити. Треба вірити в себе завжди, не зважаючи ні на що, йти до своєї мети.

Напередодні етапу Діамантової ліги ти говорила, що будеш пробувати стрибати особистий рекорд. Сьогодні не спробувала, це якось пов’язано з травмою?

Так звичайно, минув тільки один тиждень після етапу Діамантової ліги. Основний старт сезону – це Олімпійські ігри, тому ми вирішили, що ми не будемо продовжувати. Треба поберегти сили і повністю відновитись, щоб з новими силами і вже повністю здорова впевнено йти до нових висот.

Фото: Жорстка Атлетика

Скажи, що значить ця медаль для тебе?

Зараз кожна перемога для своїх рідних українців, свого народу і, звичайно, для військових, тому що вони дають мені мотивацію не здаватись, виборювати нагороди і представляти свою країну на міжнародній арені, щоб я мала змогу нагадати світу, що війна в Україні не закінчилась, що ми продовжуємо боротись і ми боремось на всіх фронтах.

Вітаємо тебе ще раз з медаллю і бажаємо перемог в майбутньому.

Дякую!


Друзі, також ми запустили благодійний збір для підтримки наших медиків, які щоденно рятують життя бійців на передовій.

Ваша підтримка надзвичайно важлива, і ми підготували для вас дещо особливе! За підсумками збору ми розіграємо ексклюзивний мерч та унікальні сувеніри з ЧЄ!

Разом ми зможемо зробити більше для наших героїв!

Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко приносять Україні золото і бронзу Чемпіонату Європи