Ярослава Магучіх розповіла що у неї з коліном, та як почувалася під час кваліфікації Чемпіонату Європи

Дві українські стрибунки у висоту кваліфікувалися сьогодні до фіналу Чемпіонату Європи в Римі.  Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко стали одними з шістьох атлеток, які подолали кваліфікаційний бар’єр в 1,92, причому з першої спроби.

Однак вболівальників збентежило перев’язане коліно чинної чемпіонки світу та Європи, Ярослави Магучіх.

Після змагань кореспондент Жорсткої Атлетики розпитав українську лідерку про це, і не тільки.

Ярославо, обидві висоти сьогодні взяла з першої спроби – всім задоволена?

Звісно я всі задоволена. Найголовніше, що почувала себе добре в секторі! Стрибнула, і після 1,89 мені казали: “Може ти не будеш стрибати 1,92 – тебе всеодно доберуть”. Але я сказала, що треба стрибнути, щоб бути впевненою що я пройшла до фіналу, аби захищати свій титул чемпіонки Європи.

Цей захист титулу він тисне на тебе?

Ні, я ставлюся до цього абсолютно нейтрально, тому що у мене багато досвіду за спиною. Я намагаюся не сильно приділяти увагу цьому, але звісно я хочу довести і  захистити свій титул та стрибати високо!

Сьогодні всіх збентежило твоє коліно…

Мене теж збентежило! 

Це те про що ти казала після Діамантової ліги?

Так, це були важкі чотири дні перед чемпіонатом Європи. Ми приїхали сюди і поїхали одразу в клініку – дякую моїй команді, звісно менеджеру який допоміг це організувати. Дякую тренерам своїм за підтримку Тетяні Володимирівні Степановій і Сергію Петровичу Степанову – вони завжди були на зв’язку, і говорили гарні слова. Але звісно, вони говорили: “Все залежить від твого стану – як ти себе будеш почувати в секторі, тоді будеш вирішувати”.

Я себе налаштовувала позитивно. Зробила розминку і відчувала що можу стрибати. А коли я вийшла в сектор і зробила пробну спробу, зрозуміла “Все клас – буду стрибати, все добре”.

Напередодні старту сезону ти казала про новий розбіг, які він тобі?

Дуже добре, як раз така доріжка яка несе, чимось схожа на ту яка була в Будапешті і на Олімпіаді щось таке схоже буде. Тому я рада спробувати її тут на чемпіонаті Європи. У мене швидкість додалася, тому вирішила додати два кроки, щоб враховувати цю швидкість на відштовхуванні. Але у мене були лише одні змагання на яких я його використала і тепер чемпіонат Європи. А далі будемо ще працювати і напрацьовувати, щоб мозок запам’ятав.

Як тобі ажіотаж навколо тебе в Римі – всюди плакати з тобою, бігборди

Коли мені запропонували бути амбасадором Чемпіонату Європи я була дуже рада, тому що не кожен день українцям таке пропонують. Я звісно одразу сказала “так”, а потім подумала “На що я підписалася” (сміється, – прим.ред). Але я буда рада, стати частиною всього цього. Це спосіб просувати легку атлетику, показати щось цікаве аудиторії – це дуже крута ініціатива від Європейської атлетики!

Фото: Жорстка Атлетика

Перша медаль України і четверо у фіналах: Підсумки стартового дня Чемпіонату Європи в Римі