додому Новини

Ірина Геращенко яскраво починає змагальний рік сріблом Діамантової Ліги в Досі

TOKYO, JAPAN - AUGUST 07: Iryna Gerashchenko of Team Ukraine reacts as she competes in the Women's High Jump Final on day fifteen of the Tokyo 2020 Olympic Games at Olympic Stadium on August 07, 2021 in Tokyo, Japan. (Photo by David Ramos/Getty Images)

Сьогодні Доха приймає третій етап престижного комерційного турніру Діамантова ліга. Першими з українських атлетів, хто відкрив діамантовий сезон стали стрибунки у висоту – Ірина Геращенко та Юлія Левченко. 

Як ми вже повідомляли, для Ірини Геращенко цей старт взагалі став першим у поточному році – зимовий сезон вона пропускала, присвятивши час реабілітації. Тривала відсутність змагальної практики, а востаннє Геращенко виступала до речі торік у фіналі ДЛ в Юджині,  не позначилася на впевненості Ірини у секторі. З першої спроби досвідчена українка взяла чотири висоти 1,80 – 1,84 – 1,88 та 1,91. А от три спроби на висоті 1,94 сьогодні не вийшли. 

Натомість цю висоту взяла з першого стрибка сербка Ангеліна Топіч, яка і стала переможницею етапу Діамантової ліги в Катарі. 

Третє місце у австралійки Елеонор Паттерсон, яка сьогодні теж в найкращій спробі підкорила 1,91, але на відміну від Ірини Геращенко – з третьої спроби.

Юлія Левченко завершила змагання на восьмі позиції. В Катарі вона взяла з першої спроби 1,80, потім з другої – 1,84. Наступна планка у 1,88 Юлії не підкорилася. 

Нагадаємо, вчора у Досі змагалися українські чоловіки – Богдан Бондаренко та Андрій Проценко взяли участь у представницькому турнірі Мутаза Баршіма.

Андрій Проценко і Богдан Бондаренко змагалися на турнірі Мутаза Баршіма