Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Провідна українська й світова стрибунка у висоту Ірина Геращенко взяла участь в ефірі проєкту «EхtraTime» на YouTube-каналі «Setanta Sports». Легкоатлетка розповіла чому пропускала зимовий змагальний сезон, та відповіла на питання, чого очікує в олімпійському році. 

Чому пропустила зимовий сезон?

Пропустила, бо ми почали готуватись на зиму, але у мене сталася невеличка травма, і ми з тренером вирішили що це знак що нам треба трішки відпочити перед літнім сезоном, бо він буде більш насиченим ніж зимовий сезон. Я в штатному режимі тренувалася просто паралельно підліковувалася. Я була морально з Іриною Григорівною, Юлю на тренуваннях і так само з нею на чемпіонаті світу, я дуже хвилювалася і вона всеодно для мене велика молодець!

Як воно, дивитися чемпіонат світу в ролі глядача?

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

В ролі вболівальниці мені було набагато складніше, бо  мене серце вистрибувало з кожною спробою Юлі, Ясі, Андрія, Олега. Ти хвилюєшся, бо ти хочеш чимось допомогти, але ти абсолютно нічим не можеш допомогти. Коли ти сам в секторі, ти знаєш що тобі треба робити.

Які очікування від літнього сезону?

Як нас навчила тренерка потрібно не говорити, а робити. Я дійсно дотримуватися цього правила. Мені про себе набагато легше говорити, якщо я вже щось зробила – а не наперед. Тим паче що у мене були на зимовий сезон плани, але вони трохи зсунулися. Плани є у кожного спортсмена, адже цей рік олімпійський. Не потрібно виділяти якісь змагання – потрібно готуватися до всіх змагань,  хоч чемпіонат міста Києва, хоч Олімпійські ігри.

Потрібно розуміти що кожні змагання це в першу чергу свято, особливо зараз. Є старти на які я вже підтверджена. Зараз будемо їхати на збори на 4 тижні, і після цього будемо виїжджати на старти. 

Чи ускладнює участь у міжнародних змаганнях відсутність авіасполучення в Україні?

Це впливає досить сильно, адже ми маємо закладати на дорогу і підготовку до дороги набагато більше часу. Відповідно у нас зсуваються весь тренувальний процес і підготовка до самих змагань, і не завжди ми підходимо до змагань в найсвіжішій формі. Або ми виїжджаємо з дому на більший період, ніж завжди. Наприклад, останній раз ми були на зборі 7 тижнів – ми так раніше ніколи не їздили, і це дійсно було складно. 

Торік у нас була така тактика, що ми виїжджали заздалегідь на змагання, щоб підготуватися, підійти від дороги. Але це різні речі, коли ти вилітаєш на змагання і за кілька годин вже лежиш в готелі, чи зараз, коли нам 24-36 годин доводиться діставатися лише до аеропорту.  Але ми намагаємось витягнути з цих складних умов все найкраще – почитати книгу, чи щось повчити, поки є час. Шукаємо позитив в усіх ситуаціях, і дякуємо що ми взагалі можемо виїжджати за кордон!

Топова стрибунка у висоту Ірина Геращенко отримала оригінальний подарунок на День Народження