додому Новини

Арман Дюплантіс відкриє літній сезон на першому етапі Діамантової ліги в Китаї

Трохи більше місяця лишається до старту наймасштабнішої комерційної серії турнірів в світі – Діамантової Ліги. Відкриє поточний сезон етап у Китайському Сямені. Нагадаємо, торік ДЛ повернулася до Китаю після кількарічної перерви, а цього року прийматиме одразу два етапи – 20 квітня в Сямені,  а 27 квітня – в Шанхаї.

Вже оголошено, що зірковим учасником першого етапу ДЛ-2024 стане молодий, але вже легендарний стрибун з жердиною Арман Дюплантіс. 

У свої 24 роки Дюплантіс вже досяг вершин, про які багато спортсменів тільки мріють. Він є олімпійським чемпіоном і чинним рекордсменом  світу ( приголомшливий показник 6,23 “Мондо” показав якраз у фіналі ДЛ в Юджині 2023), виборов два золота чемпіонатів світу на стадіоні (2022, 2023) а нещодавно вдруге виграв чемпіонат світу у приміщенні в Глазго. Причому знов намагався побити світовий рекорд, зробивши три спроби на  висоті  6,24. Цього разу Арману це не вдалося, але можливо він приберіг шоу для відкриття Діамантової ліги 2024. 

В будь-якому разі участь Дюплантіса на Wanda Diamond League Xiamen стане окрасою цього етапу.

У 2024 році Wanda Diamond League 2024 включатиме 15 змагань – 14 етапів, за результатами яких визначаться учасники фіналу.

Звісно, українці найбільше чекають етапів, де змагатимуться стрибунки у висоту – їх розклад шукайте за посиланням. Адже чинною чемпіонкою фіналу ДЛ є наша Ярослава Магучіх, а окрім неї маємо солідне представництво у цьому виді від Ірини Геращенко, Юлії Левченко, і торік навіть Юлії Чумаченко. 

Фінал Діамантової ліги-2024 вперше за 5 років прийматиме Брюссель: розклад змагань на наступний сезон