додому Новини

Артур Фельфнер: Відлітаємо на Кубок Європи – вболівайте за нас!

BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 25: Artur Felfner of Team Ukraine competes in the Men's Javelin Throw Qualification during day seven of the World Athletics Championships Budapest 2023 at National Athletics Centre on August 25, 2023 in Budapest, Hungary. (Photo by Hannah Peters/Getty Images)

Лише день залишається до старту головних зимових змагань для українських метальників – Кубка Європи, що 9-10 березня відбудеться у Лейрії, Португалія. Склад збірної України шукайте тут

Українці вже на шляху до Португалії, сьогодні метальник списа Артур Фельфнер поділився в Instagram відео вильоту збірної:

Ми відлітаємо на Кубок Європи до Португалії. Вболівайте за нас, а ми будемо намагатися показувати гарні результати, – каже метальник списа.

Цими днями European Athletics активно анонсує змагання, розповідаючи про фаворитів у кожному виді. У секторі метання списа, зокрема, відзначають таланти 20-річного українця Артура Фельфнера.

Щорічний Кубок Європи з метань має традицію виявляти молоді таланти на міжнародній дорослій арені. Українець Артур Фельфнер — це особлива суміш швидкості та техніки, і він, ймовірно, готовий кинути виклик лідерам у дорослій віковій категорії, оскільки довів свої чемпіонські якості, вигравши «золото» чемпіонату світу U20 (2022, Калі, Колумбія). Золото Європи U20 (2021, Таллінн, Естонія) і золото Європи U23 (2023, Еспоо, Фінляндія).

Нині він постійно метає за 80 метрів і братиме участь у змаганнях з метання списа серед чоловіків у Лейрії, попри те, що він все ще міг би виступати  віковій групі U23. 

Водночас у лідерів з’явилася і нова загроза у вигляді 19-річного німця Макса Деннінга, який минулого місяця в Галле метнув 90,20”,- пише European Athletics.

Відзначимо, що цього зимового сезону Артур Фельфнер змагався лише на зимовому чемпіонаті України, де зробив лише три спроби і переміг з результатом 75,04. Змагання з метання списа серед чоловіків відбудуться у Лейрії у другий день Кубка Європи, 10 березня.

Додамо, що обидва дні Кубка Європи з метань транслюватимуться в прямому ефірі через YouTube-канал European Athletics і супроводжуватимуться результатами в прямому ефірі на веб-сайті European Athletics.

Артур Фельфнер: На Кубку Європи хотілося б метати за 80 метрів – буду себе на це налаштовувати!