додому Новини

Нікола Оліслагерс: На Олімпіаді очікую серйознішу дуель з Магучіх

У перші дні березня увага шанувальників легкої атлетики з усього світу була прикута до Глазго, де розігрували медалі Чемпіонату світу у приміщенні.

Україна посіла на змаганнях 20 місце командного заліку, з єдиною срібною нагородою, яку виборола стрибунка у висоту Ярослава Магучіх.  Друге місце приніс українці результат 1,97, цього дня Магучіх не змогла взяти 1,99. Чемпіонкою світу, вперше в своїй кар’єрі, з результатом 1,99 який показала з третьої спроби стала австралійка Нікола Оліслагерс

Протистояння між цими двома стрибунками вважалося однією з головних інтриг чемпіонату світу, ще до його початку. Адже цієї зими обидві атлетки мали “гросмейстерські” SB – 2,03 у Ніколи та 2,04 у Ярослави. У Глазго дівчата не дійшли до двометрової планки. Однак, як зазначила  Оліслагерс в інтерв’ю “Суспільне Спорт” – головну інтригу залишили на Париж-2024. 

“Щоразу, як ми стрибаємо з Ярославою – це щось особливе. Очікую, що на Олімпіаді будуть вищі висоти та, можливо, серйозніша дуель. Вона – чудова суперниця та усі жінки в секторі дозволили мені зробити те, чого я раніше ніколи не робила” – каже Нікола Оліслагерс.

Ярослава Магучіх: Будь-яка нагорода зараз важлива, тому я рада, що маю срібло