додому Новини

Шестеро атлетів представлять Україну на чемпіонаті світу в Глазго

Світова атлетика опублікувала остаточний список атлетів, які візьмуть участь у чемпіонаті світу в приміщенні, що 1-3 березня відбудеться в Глазго.

Отримали підтвердження про участь і стрибун у висоту, Олег Дорощук і бар’єристка Анна Плотіцина. Олег вже повідомив у своєму Instagram, що тримає курс на Глазго.

Ще одна українська стрибунка у висоту Юлія Чумаченко, теж у списку, однак оскільки в кожному виді допускають лише по два атлети від кожної країни, Юлія на жаль не змагатиметься за  нагороди ЧС-2024.

Таким чином на чемпіонаті світу у приміщенні Україна матиме представництво з чотирьох стрибунів у висоту. У чоловіків змагатимуться Андрій Проценко і Олег Дорощук. У жінок – Юлія Левченко і Ярослава Магучіх. Причому протистояння українки Магучіх і австралійки Ніколи Оліслагерс, вважають однією з головних інтриг цього чемпіонату. 

Окрім висотників змагатимуться у Глазго українська багатоборка Юлія Лобан та Анна Плотіцина в бігу на 60 метрів з бар’єрами. 

Загалом на ЧС в Глазго заявлено 651 спортсмена у складі 133 команд. Серед них 20 чинних чемпіонів світу та сім золотих медалістів Олімпійських ігор у Токіо.

Фото Дмитра Путінцева ФЛАУ

Амбітна 19-річна спринтерка Діана Гончаренко пропустить дебютний ЧС з легкої атлетики